Type-R

 

Igazolt
sportoló

 
Ez minden idők leggyorsabb Type R-je, ami nem meglepő, hiszen a továbbfejlesztett 2.0 VTEC TURBO erőforrás 329 LE-t és 420 Nm-t szabadít az első kerekekre. Az összes alkatrészt kifinomultabbá tettük és tökélyre csiszoltuk, hogy a lehető legnagyobb teljesítményt hozzuk ki a modellből.

Semmilyen kompromisszumra nem voltunk hajlandóak! Ennek a hozzáállásának köszönhető az elképesztő gyorsulás és vezetési élmény, no meg az ultraprecíz, hatfokozatú, kézi kapcsolású váltó és a négy választható menetüzemmód. Ez utóbbiak az erőforrás, a kormánymű és a felfüggesztés karakterisztikájára egyaránt hatással vannak, tehát Comfort, Sport, +R és Individual, azaz felhasználói üzemmódban is más-más arcát mutatja a Civic Type R.
 
 

Kiegyensúlyozott
teljesítmény

 

A Civic Type R tervezésekor a versenyeken, illetve a versenypályákon szerzett tapasztalatokat kamatoztattuk, ezért lett ennyire gyors és kiegyensúlyozott a legújabb nemzedék is.

A megerősített karosszériaszerkezetnek, az alacsony tömegközéppontnak és a sportfutóműnek köszönhetően roppant közvetlen és precízen irányítható, méghozzá kifejezetten nagy sebességnél és hirtelen irányváltásoknál is. Különleges karakterisztikájából fakadóan semmihez nem fogható élmény vezetni, a pilóta szabályosan egynek érezheti magát az autóval.
 
 

Sebességre
tervezve

 
 
A motor és a fékrendszer hűtését maximalizáló légbeömlőtől, a kis tömegű, leszorítóerőt fokozó hátsó szpoileren át, egészen az alacsony oldalfalú, széles abroncsokig minden arról tanúskodik, hogy az új Civic Type R a motorsport világából érkezik és kimagasló teljesítmény jellemzi.
Letisztult, erőteljes kisugárzású karosszériája drámai hatást kelt, egyszersmind úgy irányítja a levegő áramlását, hogy még stabilabb legyen az autó forszírozott tempónál.
 
 

Átütő élmény
az utastérben

 
Foglaljon helyet a gondosan formált kagylóülésben, és élvezze ki a túlzásoktól mentes, vezetőközpontú, teljesítményorientált utastér előnyeit! Minden egyes pontja szép, igényes és az átütő vezetési élményt szolgálja, beleértve az ösztönösen kezelhető gombokat és kapcsolókat, a feltűnő, méhsejtrácsos légbeömlőt, valamint az alumínium pedálsort és váltógombot is.

A Civic Type R sokoldalúságáról árulkodik a tágas utastér, és hogy teljes értékű, 1212 literesre bővíthető csomagtartó várja a poggyászokat.
 
 

Ellenállhatatlan
személyiség

 

Hogy közúton és versenypályán egyaránt a lehető legjobb teljesítményt nyújthassa az autó és a pilóta, különleges adatrögzítő és -feldolgozó rendszert dolgoztunk ki, ami gyorsan elérhető és könnyen értelmezhető formában osztja meg az információkat. A Honda LogR névre keresztelt eszköz folyamatosan figyeli a járművet és a vezetőt, s minden olyan értéket megjelenít a 10,2”-os műszeregységen, valamint a Honda Connect 9”-os, középkonzolon elhelyezett képernyőjén, ami hozzájárulhat a vezetői tudás fejlesztéséhez, s persze a rövidebb köridőkhöz.

Ha épp nem a motorhangot élvezi, meghallgatja kedvenc számait az Android Auto- és Apple Carplay-kompatibilis, okostelefonokkal összekapcsolható, nyolchangszórós hifirendszeren, és a telefon töltésével sem kell bajlódnia, hiszen a vezeték nélküli, indukciós töltő az alapfelszereltség része.
 
 

Élmenő
a biztonságban

 
Azt szeretnénk, hogy Ön és utasai egyaránt a legnagyobb biztonságban legyenek, ezért a legújabb, legmodernebb aktív és passzív menetbiztonsági eszközökkel szereltük fel az új Civic Type R-t. A vészhelyzetben villámgyorsan beavatkozó, intelligens Honda SENSING rendszer részeként egyebek mellett Közúti Jelzőtáblákat Felismerő Rendszer, Sávtartó Asszisztens és tolatókamera került az autóba, így minden körülmények között számíthat a Civic Type R támogatására, és nagyobb kényelemben, valamint nyugalomban utazhat.
 
 

Apró részletek,
nagy különbségek

 

Bár a Type R főként kimagasló teljesítményről ismert, használati értékét és menetkomfortját illetően is a legmagasabb színvonalat képviseli, hiszen csakis akkor lehet maximális a vezetési élmény, ha a pilóta nyugodtan autózhat és semmi nem zavarja az összpontosításban. Kényelmét többek között kétzónás légkondicionáló szolgálja – egy apró részlet, ami nagy könnyebbséget jelent a hétköznapokban...
 
 

Nincs kompromisszum.
Sem kívül, sem belül...

 
 
 
 

Letölthető brosúrák: