HR-V e:HEV
Élvezze az öntöltő hibrid előnyeit!

 

Összhangban a Honda emberközpontú tervezési filozófiájával, az intelligens e:HEV hibrid hajtáslánc önműködően, szinte észrevétlenül kapcsol a különféle menetüzemmódok (elektromos, hibrid, belső égésű motor) között.

A Formula 1® technológia ihlette rendszer rendkívül kifinomult és hatékony, ugyanis a benzines erőforrás forgatja a generátort, ami a kerekeket közvetlenül hajtó villanymotor működtetéséhez szükséges áramot termeli. Ez hatékony, egyszersmind zavartalan autózást tesz lehetővé. Electric Drive üzemmódban állórajtnál is azonnali, dinamikus gyorsítást szavatol a két villanymotor. Hybrid Drive állásban a belső égésű erőforrás és a két villanymotor együtt dolgozik a lehető leghatékonyabb működés érdekében. Engine Drive üzemmódba kapcsolva a – nagy sebességnél ideális – benzines motor hajtja az autót, amellett természetesen, hogy az akkumulátorcsomagot is tölti.
 
 

Egy öntöltő hibrid
lenyűgöző képességekkel

 

A HR-V közvetlen, öntöltő, hibrid hajtáslánca mindig menetre kész. Mindegy, hogy városban vagy autópályán kell helytállnia, gyorsulása és ereje biztosan lenyűgözi a vezetőt.

Válasszon a három menetüzemmód közül: Sport a közvetlen vezetési élményért, Normal a kifinomult haladásért és Econ a lehető leghatékonyabb üzemanyag-felhasználásért.

Mindegy, melyik mellett dönt, az öntöltő e:HEV hajtáslánc kíméletes lesz a bolygóhoz , és persze pénztárcájához.
 
 

Járja
a saját útját!

 

Ha lassításra kerül sor, az energia-visszanyerő fékrendszer automatikusan elektromos árammá alakítja a mozgási energiát, és eltárolja az akkumulátorcsomagban. Ez azt jelenti, hogy soha nem kell konnektorról tölteni az autót.

Hogy a jármű kezelése még közelebb álljon a tisztán elektromos autókéhoz, a rendszer karakterisztikája szabadon állítható. A vezetőnek csak annyit kell tennie, hogy B menetüzemmódba kapcsol, és a kormány mögött elhelyezett kapcsolófülekkel beállítja a lassítás mértékét, ezáltal az áramtermelés szintjét.

Ez nemcsak a takarékosságot és a menetkomfortot fokozza, hanem a vezetési élményt is – a HR-V irányítása minden helyzetben könnyű és szórakoztató.
 
 

Legyen szórakoztató
ne csak hasznos!

 
 
A Honda HR-V a kupék játékos stílusát ötvözi a szabadidő-autókra jellemző előnyökkel.

Teljesen mindegy, hogy a gyerekeket viszi az iskolába vagy bevásárolni indul, az új HR-V számtalan hasznos felszereltség elemet tartalmaz, amely biztosítja a gondtalan A-ból B-be történő utazást. Ilyen például a motoros csomagtérajtó is, amellyel gyerekjáték a pakolás és az elsétálást követő ajtózárás* funkció még könnyebbé teszi a használatát.
 
 

Az ön életére
tervezve

 
Az új HR-V a tiszta egyszerűséget testesíti meg, egyszerre látványos és hatékony, ugyanakkor páratlanul magas használati értékre lehet büszke.

Ez azt jelenti, hogy ámulatba ejti szemlélőit, ugyanakkor minden gyakorlati elvárásnak megfelel – itt mindig van hova letennie a kávéját.

Úgy is mondhatnánk, a modern életvitel elvárásait figyelembe véve készült.
 
 

Helló,
Gyönyörű!

 
Az új HR-V igazán karizmatikus személyiség, hiszen a szabadidő-autókra jellemző magabiztosságot, valamint a kupék eleganciáját és sportosságát egyaránt magáénak tudhatja.

Jellegzetes arányaival, egyedi sziluettjével és lenyűgöző, szinte vízszintes vonalaival igen mély benyomást tesz a szemlélőre – bármerre jár, biztosan utánafordulnak.

Miért állna be a sorba, ha ki is tűnhet belőle?
 
 
 

Igényesség
a legapróbb Igényesség részletig

 

Az Advance Style kivitel luxus színvonalú, innovatív elemekkel emeli még magasabb minőségi szintre a konstrukciót. Elég egy pillantást vetnie a hűtőrácsra, a kocsitestbe simuló hátsó kilincsekre vagy a csomagtérajtó szpoilerre, hogy lássa: minden összetevőt a lehető legnagyobb gondossággal dolgoztunk ki.

Persze nem csak esztétikai szempontból elsőrangú, a gyakorlati elvárásoknak is messzemenőkig megfelel. A tetősín, a többirányú hátsó kamera és a nyolc parkolóradar segítségével például a legszűkebb helyekre is gond nélkül beállhat.
 
 

Megszeretteti önnel
az autózást

 

Tartsa szemmel a dolgokat! A megemelt üléspozíciónak köszönhetően messze beláthatja maga körül a tájat, illetve a forgalmat, s közben úgy érezheti, a világ tetejéről tekint a távolba.

A stílusos, sík műszerfal nem zavarja a látómezőt, így mindig az útra összpontosíthat; a letisztult, intuitív infotainment rendszer kijelzője pedig hozzájárul a kortárs dizájnoz.

A maximális kényelmet és pihentető, hangulatos utazást szolgálja az új Levegő Szétáramlását Segítő Rendszer is, amivel anélkül hűthető vagy fűthető a beltér, hogy a légáram zavarná a bent ülőket.
 
 

A Honda SENSING
innováció

 
A Honda SENSING biztonsági csomag alábbi tételeit szériatartozékként adjuk a HR-V-hez:

Ütközés Erejét Mérsékelő Fékrendszer
Vizuális és hangjelekkel figyelmezteti a vezetőt, illetve csökkenti a sebességet, ha úgy érzékeli, hogy kerékpárossal, gyalogossal vagy másik járművel ütközhet az autó. Vizuális és hangjelekkel figyelmezteti a vezetőt, illetve csökkenti a sebességet, ha úgy érzékeli, hogy kerékpárossal, gyalogossal vagy másik járművel ütközhet az autó.

Kis Sebességű Követés
Felismeri a vészhelyzeteket (pl. falnak vagy egyéb tárgynak ütközés veszélye), és akkor is közbelép, ha a vezető túl nagy gázt ad.

Ütközés Erejét Mérsékelő Gázpedálvezérlés
Álló helyzetben, illetve 10 km/órás sebesség alatt figyeli a jármű előtti környezetet, és vizuális, illetve hangjelekkel figyelmezteti a vezetőt, ha akadályt észlel.

Hátsó Ütközés Erejét Mérsékelő Gázpedálvezérlés
Álló helyzetben, illetve 10 km/órás sebesség alatt figyeli a jármű mögötti környezetet, és vizuális, illetve hangjelekkel figyelmezteti a vezetőt, ha akadályt észlel.

Útelhagyásra Figyelmeztető Rendszer
Ez a továbbfejlesztett, hatékonyabb rendszer figyelmezteti a vezetőt, ha úgy érzékeli, hogy véletlenül elhagyja sávját, illetve átgurul a felezővonalon.

Közúti Jelzőtábla Felismerő Rendszer
Figyelmeztet a közúti jelzőtáblák utasításaira, mint például a sebességhatárra és előzési tilalomra.

Intelligens Sebességhatároló
Mindig a legutóbbi sebességhatárt jelző táblának megfelelően határozza meg az autó legnagyobb tempóját.

Adaptív Sebességrögzítő Kis Sebességű Követőrendszerrel
Folyamatosan figyeli, hogy a HR-V milyen távolságra van az előtte haladó járműtől, és automatikusan gyorsít, fékez, sőt – ha kell – meg is áll, amennyiben a távolság mértéke eltér a felhasználó által előre meghatározottól.

Sávtartó Asszisztens
Automatikus kormánymozdulataival segít a sáv közepén tartani az autót, ezzel stresszmentessé és biztonságossá teszi a közlekedést autóúton és autópályán.

Automatikus Távolsági Fényszóró
Felismeri, ha jármű közeledik szemből, és automatikusan fel-le kapcsolja a távolsági fényszórót, megkönnyítve az éjszakai autózást.

 
TOVÁBBI MENETBIZTONSÁGI ESZKÖZÖK:


AKTÍV KANYARFÉNYSZÓRÓ: A kormányállás szögének megfelelően világítja meg a jármű előtti területet.


KITOLATÁST SEGÍTŐ RENDSZER: Hátramenetben folyamatosan figyeli a keresztirányú forgalmat, és figyelmezteti a vezetőt, ha veszélyt érzékel.


HOLTTÉRFIGYELŐ RENDSZER: Ha úgy érzékeli, hogy a szomszédos sávban egy jármű közelít hátulról, felvillan a tükrön elhelyezett figyelmeztetőlámpa, segítve a vezetőt a biztonságos sávváltásban.

 
 
 

Letölthető brosúrák: