CRF 300L

 

ÚT VAGY ÖSVÉNY?
JÖHET BÁRMI!

 
Könnyű váz, karcsú idomzat, meggyőző csúcsteljesítmény és -nyomaték jellemzi a CRF300L-t. Továbbra is etalon a többcélú, aszfalton és terepen egyaránt könnyen és élvezetesen használható modellek körében. Sokoldalúságát többek között kompakt méreteinek, villámgyors gáz- és kormányreakcióinak, kifinomult futóművének köszönheti, ezek garantálják a gondtalan, fürge városi motorozásokat is. A műszaki alapok a HRC által tökélyre csiszolt, többszörös díjnyertes CRF450R-CRF450RX párosból érkeznek.

A DOHC-vezérlésű egyhengeres, folyadékhűtésű erőforrás 27,3 LE-vel és 26,6 Nm-rel gazdálkodik. Az első öt váltófokozat rövidebb, a hatodik viszont hosszabb áttételezésű, melynek köszönhetően nagy sebességnél alacsonyabb fordulatszámon utazhat a pilóta. A fokozatkapcsolásokat váltóasszisztenssel és nyomatékhatárolóval kiegészített erőátvitel segíti, minden helyzetben garantált tehát a hátsó kerék tapadása. A könnyű váz és a kis tömegű, elvékonyodó hátsó lengővilla is hozzájárul a csupán 142 kg-os tömeghez, a 285 mm-es szabad hasmagassággal pedig még jobbak a típus terepképességei.

A 43 mm-es csúszószár-átmérőjű, fordított Showa teleszkópokból összeállított első villa és a Pro-Link® himbarendszerre ültetett hátsó Showa rugóstag 260 mm-es mozgástartományt ad a keréknek. A precíz – aszfaltos és terepes – irányíthatóságban a húzócsillapítás és előfeszítés, valamint a karcsú, kis tömegű, 7,8 literes üzemanyagtartály is nagy szerepet játszik. A tank és nyereg kialakítása a pilóta mozgását is megkönnyíti, egyszerűbb tehát előre helyeznie a súlyt, ezáltal fokoznia az első kerék tapadását. A CRF300L koncepcióját LCD­kijelzővel tettük teljessé, így a városban, az országutakon és az ösvényeken is tökéletes társa lesz.
 
 

Letölthető brosúrák: