CRF 300L

 

ÚT VAGY ÖSVÉNY?
JÖHET BÁRMI!

 
Könnyebb vázzal, karcsúbb idomzattal, megnövelt csúcs-teljesítménnyel és -nyomatékkal folytatja pályafutását a CRF300L. Ezzel még magasabb szintre lépett a modell, koncepciója azonban mit sem változott, továbbra is etalon a többcélú, aszfalton és terepen egyaránt könnyen és élvezetesen használható modellek körében. Sokoldalúságát többek között kompakt méreteinek, villámgyors gáz- és kormány reak-cióinak, kifinomult futóművének köszönheti, ezek garantálják a gondtalan, fürge városi motorozásokat is. A műszaki alapok a HRC által tökélyre csiszolt, többszörös díjnyertes CRF450R-CRF450RX párosból érkeznek, nem csoda, hogy a CRF300L is versenymotoros személyiségjegyekkel büszkélkedhet.

A megnövelt hengerűrtartalmú, DOHC-vezérlésű egyhengeres 2,6 lóerővel nagyobb csúcsteljesítményt és 4 Nm-rel nagyobb forgatónyomatékot ad le, így 27,3 LE-vel és 26,6 Nm-rel gazdálkodhatnak a tulajdonosok. Az első öt váltófokozat rövidebb, a hatodik viszont hosszabb áttételezésű lett, javult tehát a gázreakció és a gyorsulás, s nagy sebességnél alacsonyabb fordulatszámon utazhat a pilóta. A fokozatkapcsolásokat váltóasszisztenssel és nyomatékhatárolóval kiegészített erőátvitel segíti, minden helyzetben garantált tehát a hátsó kerék tapa-dása. Az új vázzal és a kis tömegű, elvékonyodó hátsó lengővillával 4 kg-ot faragtunk a CRF tömegéből, a szabad hasmagasságot (+30 mm) és a rugóutakat pedig tovább növeltük, hogy még jobbak legyenek a típus terepképességei.

A 43 mm-es csúszószár-átmérőjű, fordított Showa teleszkópokból összeállított első villa 10, míg a ProLink® himbarendszerre ültetett hátsó Showa rugóstag 20 mm-rel nagyobb mozg ástartományt ad a keréknek. A precíz – aszfaltos és terepes – irányíthatóságban az újra hangolt húzócsillapítás és előfeszítés, valamint a karcsúbbá tett, kisebb tömegű, 7,8 literes üzemanyagtartály is nagy szerepet játszik. Az átformált tank és nyereg a pilóta mozgását is megkönnyíti, egyszerűbb tehát előre helyeznie a súlyt, ezáltal fokoznia az első kerék tapadását. A CRF300L koncepcióját új, nagy tudású, ultramodern LCD-kijelzővel tettük teljessé, így a városban, az országutakon és az ösvényeken is tökéletes társa lesz.
 
 

Letölthető brosúrák: