CBR 500R

 

A TÖKÉLE-TESSÉG ÚJABB
SZINTJE

 
A CBR500R éles vonalakkal tagolt, agresszív idomzatát egyedi légterelő szárnyak teszik aerodinamikailag hatékonyabbá, biztos egyenesfutást és ttartást garantálva nagy sebességnél is. Soros, kéthengeres motorját úgy hangoltuk, hogy rendkívül nyomatékos legyen a 3000 és 7000 közötti ordulatszám-tartományban. A kuplungasszisztens és a nyomatékhatárolós tengelykapcsoló jelentősen megkönnyítik a felkapcsolásokat, valamint megakadályozzák a hátsó kerék blokkolását.

A pontosabb visszajelzések és a gyorsabb irányváltások érdekében eltérő merevségű nyúlványokból összeállított, acél gerincvázat dolgoztunk ki a modellhez, a hátsó villa bekötési pontját pedig a lehető legközelebb helyeztük az erőforráshoz. Elsőrangú minőségről árulkodik a 41 mm-es csúszószár-átmérőjű első teleszkóppár és a ProLink® himbarendszerrel társított központi hátsó rugóstag állítható előfeszítése is, valamint 120/70 ZR17, illetve 160/60 ZR17 méretű abroncsok kerültek az öntött alumíniumkerekekre.

A sportos üléspozíció, a felső villahíd alsó részére rögzített csutkakormány és a gondosan formált, elvékonyodó üzemanyagtartály szintén a motor kezelését hivatott megkönnyíteni, miként a 785 mm-es nyeregmagasság is a kompromisszummentes hétköznapi használatot szolgálja. A váltófokozat-visszajelzéssel és váltások esedékességére figyelmeztető lámpával kiegészített, inverz LCD-kijelző, a minden elemében LED-világítás és a veszélyhelyzetben önműködően bekapcsoló Automatikus Vészvillogó (ESS) sem maradhat el a jellemzők közül.
 
 

Letölthető brosúrák: