CB500X

 

ÚT
A FELFEDEZÉSHEZ

 
Forgalmas belvárosi utcák, nyílt országutak és hívogató vidéki ösvények – a CB500X készen áll az indulásra. Határozott vonalvezetés, kalandmotoros megjelenés, agresszív kiállás és a kényelmet fokozó, magasított plexi jellemzi a modellt. Soros, kéthengeres, folyadékhűtésű, nyolcszelepes motorjának 47,6 LE-s csúcsteljesítménye (8600 f./perc) és 43 Nm-es legna-gyobb forgatónyomatéka (6500 f./perc) magával ragadó menetdinamikával aranyozza be a gurulásokat, mivel szinte már alapjáratról robbanékonyan gyorsít a motor. Hogy a lehető legkönnyebb legyen használni, alapáron kínáljuk hozzá a fel- és leváltásokat megkönnyítő kuplungasszisztenst és a hátsó kerék blokkolását meggátoló nyomatékhatárolós tengely-kapcsolót.

Magabiztosan vághat át bármilyen terepen, hiszen az új, 41 mm-es csúszószár-átmérőjű Showa SFF-BP fordított villában külön teleszkópszár felel a rugózásért, illetve a csillapításért, a rugóút pedig kifejezetten nagy, ezáltal még kezesebb a motor. Immáron két 296 mm-es első tárcsa és kétdugattyús féknyeregpár felel a lassításért, s hogy vészfékezés közben is stabil maradjon a – 19”-os első keréken futó – CB500X, ABS felügyeli a nyergek működését.

A modell LCD-műszeregysége kijelzi az aktuális váltófokozatot és figyelmeztet a felváltások esedékességére, míg fényezése egyszerűen álomszép, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Az üléshelyzetet úgy alakítottuk ki, hogy pihentető, felegyenesedett testtartásban utazhasson a pilóta, lábai könnyen talajt érjenek és egyhuzamban akár 450 km-t megtehessen a 17,5 L-es üzemanyagtartállyal. Mindegy tehát, hogy mennyire rutinos és merre visz útja, a CB500X eszményi társa lesz a kalandok során. Próbálja ki, nem fog csalódni!
 
 

Letölthető brosúrák: