CB1000R BLACK Edition

 

LÉPJEN
SZINTET!

 
A CB1000R szépsége tagadhatatlan, ám a CB1000R Black Edition még rajta is túltesz. Ugyanarra a soros, négyhengeres erőforrásra épül, mint az alapmodell, sőt 3 alapértelmezett menetüzemmódja, kipörgésgátlója (HSTC) és teljesítménye is azonos, ám dacára önálló, egyedi típus, ami tán még vonzóbb testvérénél. Megegyezik a felfüggesztés és fékrendszer is, így a Black Edition esetében is állítható, szeparált funkciójú, nagy dugaty-tyús Showa fordított teleszkóppár (SFF-BP) simítja ki az úthibákat, és radiálisan rögzített, négydugattyús féknyergek lassítják a motort. Ugyancsak a kimagasló műszaki színvonalról árulkodik, az okostelefon-nal összekapcsolható (Honda Smartphone Voice Control system*) ötco-los TFT-kijelző, amit hangutasításokkal is vezérelhet a pilóta.

A géppel megmunkált alumínium alkatrészeket, valamint az üzemanyagtartály és az ülésborítás grafitszínű fényezését leszámítva minden koromfekete a modellen, beleértve a 4-2-1 képletű kipufogórendszert is. Csodásan kanyargó, fényezetlen, alumínium segédváz kandikál ki a nyereg alól, míg a hűtőradiátort, a légszűrőházat és a műszeregységet sötét tónusú, eloxált burkolat díszíti. Mindezt az új, fekete keretbe öltöztetett fényszóró és a szintén eloxált, időjárás-védelmet fokozó légterelő koronázza meg. Az alumínium kormánybefogó formavilága és kidolgozása visszaköszön a különleges, öntött alufelnik küllőin, az erőforrás burkolatain és a lengőkar bekötési pontját borító elemen is.

Látványos részlet a fekete titánbevonatot viselő Showa SFF-BP villa, amitől még pazarabb lett a motor, ám a CB1000R Black Editon nem csak szép-sége miatt lenyűgöző. Három fokozatban állítható gyorsváltójával kuplungolás nélkül, szinte zökkenőmentesen kapcsolhat fel és le, míg a váltókar ellenállása tetszés szerint változtatható, hogy – a vezetőhöz elvárásaihoz igazodva – lágy, közepes vagy kemény legyen.
 
 

Letölthető brosúrák: