CB125R

 

MERJ NAGYOT
ÁLMODNI!

 
A CB125R megjelenését – akárcsak a fantasztikus CB1000R-ét – a Neo Sports Café formanyelve határozza meg, így a kezdők élvezetes, lenyűgöző megjelenésű, térhálós vázra épült modell nyergében ismerkedhetnek meg a motorozással. Mivel könnyen irányítható, barátságos karakterű típus, gyorsan kialakul a bizalom vezető és járműve között. Persze senkit ne tévesszen meg a kompakt építésmód, elvégre a karcsú, egyben merész formatervű CB125R valódi „nagymotoros” érzést nyújt, azaz egyszerűen ideális első motorkerékpárnak.

Négyszelepes, DOHC-vezérlésű egyhengerese 15 LE, legnagyobb forgatónyomatéka 11,6 Nm, ereje hatfokozatú váltón át jut el a hátsó kerékre. A motorkerékpárba 41 mm-es csúszószárátmérőjű, nagy dugattyús, szeparált funkciójú, fordított Showa villát (SFF-BP) építettek. Érdekessége, hogy az egyik teleszkóp felel a rugózásért, a másik pedig a szabályozott csillapításért, ezáltal csökken az alkatrész tömege, hatékonyabbá válik a csillapítás, illetve még több visszajelzés jut el a vezetőhöz. Szintén a nagymotorokat idéző részlet a széles abroncs, a radiálisan rögzített féknyereg és az IMU-alapú ABS.

A Neo Sports Café stílus egyszerűen összetéveszthetetlen. Jellegzetes, kerek fényszóró világítja be az utat, és nappali menetfény, valamint irányjelző hívja fel a figyelmet a CB125Rre, nem mellesleg mindhárom fényforrás LED. Első lámpája felett elképesztően karcsú, 23,5 mm vastag LCD-műszeren jelenik meg az aktuális sebesség, fordulatszám, üzemanyagszint és sebességfokozat.
 
 

Letölthető brosúrák: