Hírlevél

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy frissen értesülhessen legújabb híreinkről, eseményeinkről, promóciókról! Kérjük, válassza ki melyik témákra kíván feliratkozni!

Szolgáltatásaink

Motor bérlés

Bérelj új Honda motorokat, akár 5000 Ft-tól !!

Részletekért keresse munkatársunkat.

Telefonszám: 1/291-5555, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Jótállási feltételek

JÓTÁLLÁSI FELTÉTELEK

Az európai jótállást nyújtja:

A Honda Motor Europe Limited Magyarországi Fióktelepe, mint a HONDA hivatalos képviselője Magyarországon. A jótállás érvényes az alábbiakban felsorolt európai országokban is: az összes EU-tagállam, Gibraltár, Izland, Norvégia, Horvátország, Svájc és Szerbia.

Jótállásra jogosult gépjármű:

 • Az a Honda gépkocsi, amelynek adatai a Jótállási jegyen találhatóak.
 • Az a Honda gépkocsi, amelyet Európában gyártottak, illetve a Honda Motor Europe Ltd. vagy más hivatalos Honda-képviselet importált Európába, hivatalos márkakereskedő adta el, és amely minden szempontból teljesíti a fent felsorolt európai országok jogszabályait és előírásait.
 • A jótállás érvényesítése érdekében a márkakereskedő a szervizkönyvben szereplő Jótállási jegyen az autó minden adatát pontosan fel kell, hogy tüntesse.

A jótállás kedvezményezettje:

Ön mint, egy Honda gépkocsi tualjdonosa. Az autó eladása esetén a jótállás átszáll a következő tulajdonosra a jótállás fennmaradó időtartamára.

Minden új Honda gépkocsi mentes minden anyag- és gyártási hibától. A fenti kiegészítés mellett a helyi jogszabályok és törvények a mérvadóak, azokat kell alkalmazni minden esetben.

A jótállás magában foglalja:

Általános jótállás (3év):

A Honda az autó átadásától, vagy üzembehelyezésétől számított 3 évig vagy 100 000 km futásteljesítményig (amelyik előbb bekövetkezik) jótállást vállal arra, hogy a Jótállási jegyen meghatározott gépkocsi mentes minden anyag-és gyártási hibától.
Ezen időtartam alatt a Honda díjmentesen javítja az autót, illetve cseréli annak hibás alkatrészeit a Jótállási feltételeknek megfelelően.

Felületi korrózió jótállás (3év)

A Honda az autó átadásától vagy üzembehelyezésétől számított 3 évig vagy 100 000 km futásteljesítményig (amelyik előbb bekövetkezik) jótállást vállal arra, hogy a Jótállási jegyen meghatározott gépkocsi látható fényezett karosszériaelemei mentesek minden anyag- és gyártási hibából eredő felületi korróziótól.
Ezen időtartam alatt a Honda díjmentesen javítja az autó felületi korróziós hibáit a Jótállási feltételeknek megfelelően.

A 3 éves felületi korróziós jótállás nem terjed ki az alábbi részekre:

Karosszéria alatti egységek, felfüggesztés, kormánymű és motorháztető alatti egységek és motorháztető komponensek. (A motorháztető alatti komponensek – csavarok, anyák, bilincsek, generátor, szelepfedél, motorblokk stb.)

A felületi korrózió nem terjed ki a szennyeződés által okozott károkra, mint amilyen a madárürülék vagy savas eső.

Szerkezeti korrózió jótállás (12 év)

A Honda az autó átadásától vagy üzembehelyezésétől számított 12 évig futásteljesítménytől függetlenül- jótállást vállal arra, hogy a Jótállási jegyen meghatározott gépkocsi karosszéria-és szerkezeti elemei* mentesek minden anyag- és gyártási hibából adódó belülről kifelé terjedő korróziótól.

Ezen időtartam alatt a Honda díjmentesen javítja az autó szerkezeti és korróziós hibáit a Jótállási feltételeknek megfelelően.

*Karosszéria és szerkezeti elemek: sárvédő panel, motorháztető, csomagtérajtó, ajtópanel, padlólemez, tűzfal, kerékjárati dob, tetőlemez, oszlop panelek, küszöb panel, első és hátsó oldalsó váznyúlvány.

A 12 éves szerkezeti korróziós jótállás nem terjed ki a külső behatolás miatt (pl. kavicsfelverődés, karcolás) bekövetkezett perforáció esetén. Nem terjed ki a nem engedélyezett módosítás, a feljegyzett sérülés/hiba miatt fellépő korrózióra, valamint az elemek sarkaitól kiinduló korrózióra.

Kipufogó rendszer jótállás (5 év)

A Honda az autó átadásától, vagy üzembehelyezésétől számított 5 évig futásteljesítménytől függetlenül - jótállást vállal arra, hogy a Jótállási jegyen meghatározott gépkocsi látható kipufogó rendszer részei* mentesek az átrozsdásodás okozta működésbeli meghibásodástól. Ezen időtartam alatt a Honda díjmentesen javítja a kipufogó rendszer meghatározott elmeinek korróziós hibáit a Jótállási feltételeknek megfelelően.

A kipufogó rendszer elemei: kipufogó leömlőcsonk, kipufogócső, kipufogódob, katalizátor.

Az 5 éves kipufogórendszeri korróziós jótállás nem terjed ki a hővédő lemezekre, a kipufogódob belső hangtompító részére és a katalizátor belső részeire.

A gépkocsi specifikáció függvényében az IMA rendszer jótállása (5 év)

A Honda az autó átadásától vagy üzembehelyezésétől számított 5 évig 100.000 km futásteljesítményig jótállást vállal arra, hogy a Jótállási jegyen meghatározott gépkocsi lMA rendszer bizonyos komponensei ** mentesek minden anyag- és gyártási hibától. Az Integrált Motor Rásegítés (Integrated Motor Assist= IMA) jótállás az általános garancia kiegészítése.
Ezen időtartam alatt a Honda díjmentesen javítja az IMA rendszer meghatározott elmeinek hibáit a Jótállási feltételeknek megfelelően.

**A meghatározott komponensek: elektromotor állórész, elektromotor forgórész, akkumulátor állapotfelügyelő modul, elektromotor tápellátás- átalakító, tápellátó modul, akkumulátor egység, elektromotor vezérlőegység, akkumulátor vezérlőegység, DC-DC átalakító

Futómű és egyéb szerkezeti korróziós jótállás (10év)

A Honda az autó átadásától vagy üzembe helyezésétől számított 10 évig futásteljesítménytől függetlenül- jótállást vállal arra, hogy a Jótállási jegyen meghatározott gépkocsi meghatározott komponensei** mentesek az átrozsdásodás okozta működésbeli meghibásodástól.

Ezen időtartam alatt a Honda díjmentesen javítja a kipufogó rendszer meghatározott elmeinek korróziós hibáit a Jótállási feltételeknek megfelelően.

** A meghatározott komponensek: futómű lengőkar, futómű segédkeret, féltengely, fékcső, üzemanyag-vezeték, üzemanyagtartály.

A 10 éves futómű és egyéb szerkezeti korróziós jótállás nem terjed ki a gömbcsuklókra, lengéscsillapítókra, lengéscsillapító rugókra, féktárcsákra és bármely egyéb alkatrészre, amely a korrózió következményeként hangot adhat. Nem terjed ki a normál elhasználódás illetve helytelen használat miatt bekövetkezett kárra és törésre.

JÓTÁLLÁSI FELTÉTELEK

1. Az Ön jótállási igényének elbírálásánál az Ön hivatalos Honda-márkakereskedője figyelembe veszi az alábbi szempontok teljesülését, amelyek hatással lehetnek az igény elfogadására:

 • A gépkocsi karbantartási terve a Honda előírásai szerint követve lettek, a karbantartási munkálatokat hivatalos Honda-márkaszervizben végezték, s ezt a szerviz könyvben igazolták.
 • A gépkocsit 12 havonta hivatalos Honda márkaszervizben kell ellenőriztetni a Szerkezeti korrózió jótállás fenntartása érdekében. Az ügyfél felelőssége, hogy a márkaszerviz által megjelölt szükséges helyreállítási, javítási munkákat elvégeztesse a jótállás megtartása céljából.
 • Olyan hibáknál, amelyek közvetlenül vagy közvetve egy nem hivatalos Honda-szerviz által elvégzett javításból, illetve karban tartásból erednek.
 • Az előírt rendszeres ellenőrzéseket Ön elvégezte az autón
 • A gépkocsin történt-e bármilyen nem hivatalos és nem engedélyezett módosítás, illetve változtatás.
 • Olyan nem eredeti Honda-alkatrészek használata miatt bekövetkezett hibák, amelyek nem felelnek meg a Honda által előírt alkatrészek, tartozékok és kenőanyagok jellemzőinek, előírásainak és szabványainak.
 • Olyan jellegű hibák, amelyek a gépkocsi elhanyagolásából, helytelen kezeléséből, illetve nem a Kezelési Könyvelőírásainak megfelelő használatából, vagy a Honda előírásainak és korlátozásainak (pl. max. terhelés, utas létszám stb.) be nem tartásából erednek.
 • Olyan sérülések, amelyek a káros, karcoló, koptató agresszív tisztítószereknek tudhatók be.
 • Olyan jellegű hibák, amelyek a gépkocsi nem rendeltetésszerű használatából, elhanyagolásából, gyakorlatlan vezetőhibájából vagy a jármű versenyszerű használatából származnak (pl. rali, verseny).
 • Olyan károsodások, amelyeket természeti katasztrófa, tűz, ütközés, túlterhelés, lopás okozott, illetve az ezek következtében kialakult másodlagos hibákra.
 • Másodlagos hibák, amelyek környezeti ártalmak (ipari vagy háztartási szennyező anyagok, vegyszerek, madárürülék, tenger víz, só és egyéb korróziót okozó elemek) következtében alakultak ki és a Honda ellenőrzési körén kívül esnek.
 • Olyan károsodások, amelyeket természetes elöregedés okoz (pl. fényezett, bevont felületek természetes elhalványulása és egyéb kopás).
 • Korrózió, amelyet a gépkocsi részleges vagy tejes vízbe merülése okozott.
 • Olyan, Honda ellenőrzési körön kívül eső felületi korrózió, amelyet kőfelverődés vagy külső karcolás, sérülés okozott.
 • Biztosító által totálkárosnak minősített gépkocsi javítása, összeszerelése (beleértve totálkáros gépkocsi alkatrészeinek beépítését is).

2. A gépjárművekre szerelt gumiabroncsokra vonatkozó garanciát a gumiabroncsot gyártó cég biztosítja. Ennek érvényesítését természetesen a Honda Márkakereskedő bevonásával teheti meg, akik megteszik a szükséges lépéseket a gumiabroncsokra vonatkozó garanciális igényének érvényesítésében.

3. A jótállás nem foglalja magában a rendszeres karbantartás munkadíját, illetve a karbantartás során kicserélt alkatrészeket: olaj, gyújtógyertyák, szűrők stb. Hasonlóan azon alkatrészek költségét sem, amelyek kopása a gépkocsi természetes használata során elkerülhetetlen (pl. kuplungtárcsa, féksúrlódási felületek, ablaktörlő gumik, gumiabroncsok, izzók, biztosítékok stb.), kivéve, ha gyári hibásak. A jótállás megszűnését vonja maga után, amennyiben a gépkocsi kilométeróráj át megbontják.

A jótállás nem terjed ki azokra a kiadásokra, amelyek a jótállási javítás esetleges mellék költségei, pl.:

 • Vontatás, segélykérés, szállás, étkezés és a gépkocsi meghibásodása esetén felmerülő egyéb költségek, személyi sérüléshez, tulajdonkárosodáshoz kapcsolódó költség.
 • Idő kiesés, anyagi veszteség kárpótlása, illetve a javítás időtartamára igénybe vett eszköz (gépkocsi) kölcsönzési díja.
 • A Honda fenntartja a javítási munkálatok mértéké re és módjára vonatkozó döntés jogát.
 • A jótállási javítás végett kicserélt alkatrész a Honda tulajdonát képezi a csere után
 • Minden jótállás alatt kicserélt alkatrészre 12 hónap további jótállás vonatkozik, függetlenül a gépkocsi eredeti jótállása végétől.
 • A jótállás nem vonatkozik a törött, kőfelverődéses, karcos ablaküvegekre, kivéve, ha gyári vagy szerelési hibásak.

4. A Honda Motor Europe Limited Magyarországi Fióktelepe a szervizfüzet első oldalán megjelölt gyártmányú és típusú, a Magyar Köztársaság területén vásárolt új gépkocsira a 72/2005. (IV. 21.) kormányrendelettel módosított 151/2003. (IX. 22.) kormányrendelet szerint kötelező jótállást vállal. A jótállás a fogyasztó törvényből eredő jogait nem érinti, és nem korlátozza. A peren kívüli megállapodás elősegítése érdekében a kijelölt szervezeteken és a Békéltető Testületen kívül a KERMI Kft. is, mint szakvélemény kiadására alkalmas szervezet elvégzi a fogyasztói reklamációk, valamint a jogi személyek közötti műszaki reklamációk vizsgálatát, amennyiben mindkét fél elfogadja vitadöntőként a KERMI Kft.-t.

A fogyasztót a 2002. évi XXXVI. törvénnyel módosított Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény 306-310. §-aiban, a 151/2003 (IX. 22.) kormányrendeletben, valamint a 49/2003. (VII. 30.) GKM rendeletben meghatározott jogok illetik meg: Hibás teljesítés esetén a fogyasztó:

 • elsősorban – választás szerint – kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott jótállási igény teljesítése lehetetlen, vagy az a forgalmazónak aránytalanul nagy többletköltséget jelent.
 • Ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének a (2) bekezdésében írt feltételekkel nem tud eleget tenni – választása szerint – megfelelő árleszállítást igényelhet, vagy elállhat a szerződéstől.
 • A kijavítást vagy kicserélést – az áru tulajdonságaira és a fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel – megfelelő határidőn belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégeznie.
 • A kötelezettnek törekednie kell arra, hogy a gépkocsi kijavítását legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.
 • A jótállás keretein belül végzett javítás során a gépkocsiba csak új, a Honda által szállított alkatrész kerülhet beépítésre.
 • A fogyasztó a kijavítás iránti igényét a szervizfüzetben feltüntetett javítószolgálatnál közvetlenül érvényesítheti.
 • A jótállásra kötelezettnek kell bizonyítania, hogy a hiba oka a termék a vásárlónak való átadása után keletkezett. A jótállásra kötelezett a jótállás időtartama alatt a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. A kötelezett a fogyasztó kifogásáról a 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet alapján jegyzőkönyvet köteles felvenni, ennek másolatát a fogyasztónak át kell adni. Ha a kifogás rendezésének módja a fogyasztó igényétől eltér, ennek indoklását a jegyzőkönyvben meg kell adni.

Ha a kötelezett a fogyasztó igényének teljesíthetőségéről, annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni álláspontjáról legkésőbb három munkanapon belül köteles értesíteni a fogyasztót.
Ha a hiba ténye, jellege, illetve a hiba keletkezésének időpontja meg állapításához különleges szakértelem szükséges, akkor a márka szerviz, illetve a fogyasztó, a szakvélemény kiadására alkalmas szervezetektől szakvéleményt kérhet. A vitát eldöntő vizsgálat díjköteles. A szakvéleményezés lehetővé tétele érdekében a kötelezett fokozott együtt működésre köteles. Ennek keretében köteles a fogyasztó részére (a hiba jellegére és keletkezésének lehetséges okaira vonatkozó) álláspontjáról haladéktalanul írásbeli nyilatkozatot adni.

További vita esetén a fogyasztó a helyi Békéltető Testülethez, valamint az illetékes Városi bírósághoz fordulhat.
A termékre a szavatossági kötelezettség a Ptk. 308. § (2) bekezdése szerint a vételtől számított 3 évig áll fenn, amelyet a gyártói jótállási vállalás lefed.

A TULAJDONOS FELELŐSSÉGE

Biztosítani, hogy autóját a kezelési kézikönyv és szervizkönyv 16–20. oldalain szereplő előírásoknak megfelelően karbantartsák és ellenőrizzék, illetve, hogy a napi karbantartásokat elvégezze.
Azonnal értesíteni valamelyik hivatalos Honda-márka szervizt a gépkocsi bármilyen hibájáról, amely jótállási javítást igényelhet. A közlés késedelméből eredő kárért a fogyasztó felelős. A gépkocsi Jótállási jegyét – mely ebben a szervizkönyvben található magával vinni, ha felkeresi valamelyik Honda márkaszervizt.

A HONDA-MÁRKAKERESKEDŐ KÖTELESSÉGE

A szervizkönyvben található Jót állási jegy kitöltése, a gépkocsi jótállási nyilvántartásba vétele és a vásárló tájékoztatása a Honda európai jótállási fel té teleiről. A tulajdonos felvilágosítása autója karbantartásával kapcsolatos felelősségről. Annak biztosítása, hogy bármilyen szervizelés, illetve javítás – függetlenül attól, hogy jótállási vagy sem – a Honda előírásainak megfelelően történjen. Vállani azt, hogy bármilyen jótállási javítás vagy kezelés költségei a vásárlót ne terheljék.

UTAZÁS KÜLFÖLDRE

Az Ön jótállása a legtöbb európai országban érvényes.
Ennek ellenére arra kérjük, hogy fogadja meg az alábbi javaslatokat:

 • Mielőtt külföldi útra indul, keresse fel az Ön hivatalos Honda-márkakereskedőjét az autó alapos átvizsgálása végett.
 • Fordítson kiemelt figyelmet az időszakos karbantartáson kívüli rendszeres ellenőrzésekre, hiszen hosszabb úton, nagy sebességgel és az átlagosnál nagyobb terheléssel használja a gép kocsit.
 • Ajánlott, hogy utazás előtt kössön megfelelő utazási biztosítást az előre nem látható események fedezetére. Kérjük, hogy keresse fel az Ön biztosítóját és kérje ki annak tanácsát.
 • Néhány európai országban kötelezően előírt bizonyos „utazási tartozékok" megléte. Kérjük, utazása előtt ellenőrizze ezt az Ön Honda-márkakereskedőjénél, ahol eredeti Honda tartozékok széles választékát vásárolhatja meg.
 • Fontos, hogy a szervizkönyvet mindig magánál tartsa. Ez bizonyítja, hogy az Ön autója jótállásra jogosult, és a javítást Az európai Honda-márkakereskedő elvégezheti.
 • Javasoljuk, hogy külföldi utazás esetén csak akkor forduljon külföldi hivatalos Honda márkakereskedéshez, jótállási javításra, ha a jelentkezett hiba biztonságot veszélyezetető természetű, azaz a gépkocsi további használata közelekedésbiztonsági szempontból nem ajánlott.

Honda Assistance- segélyszolgálat 3év

A szolgáltatás kiemelt biztonságot ad a gépjármű használója számára, hiszen díjmentes útmenti segítségnyújtást biztosítunk gépkocsija mellé, amely érvényes az összes Honda gépjárműre, amennyiben:

 • A gépkocsit a magyarországi Honda márkakereskedői hálózat értékesítette, és rendelkezik a szolgáltatásra való jogosultságot igazoló érvényes Assistance füzettel.
 • Érvényes magyar forgalmi engedéllyel, bejegyzett magyarországi lakcímmel/telephely címmel és rendszámmal rendelkezik.

További részletekért kérjük, olvassa át Honda Assistance csekkfüzetét.
Honda Assistance telefonszáma: (+36) 1/458-4420

EREDETI HONDA-TARTOZÉKOK

A Honda a következő pontokban ismertett időtartamokra jótállást vállal arra vonatkozólag, hogy az Ön által vásárolt Honda gépkocsiba nyilvántartásba vett és beszerelet eredeti Honda tartozékok mentesek minden anyag és gyári hibától.

Minden tartozékra, beleértve a légkondicionáló berendezést és az audiokészüléket, melyet az új gépkocsi értékesítése előtt szereltek be a Jótállási jegyen található átadási vagy üzembehelyezési időponttól kezdődően 3év vagy 100.000 km futásteljesítményig (amelyik hamarabb bekövetkezik) jótállást biztosítunk a jótállás feltételeinek megfelelően.

Minden tartozékra, beleértve a légkondicionáló berendezést és az audiokészüléket, melyet az új gépkocsi értékesítése után szereltek be a Jótállási jegyen található átadási vagy üzembehelyezési időponttól kezdődően 1 év vagy az autó normál jótállási idejének lejártáig amelyik tovább tart jótállást biztosítunk a jótállás feltételeinek megfelelően.

A jótállási javítás módja

Keresse fel a hivatalos Honda-márkakereskedőt, vigye magával a hibás tartozékot vagy a gépkocsit, amelybe azt beszerelték. Kérjük, ugyancsak vigye magával a szerviz könyvet, amely tartalmazza az Eredeti Honda-tartozékok nyilván tartását.

A márkakereskedő kötelezettsége

Bármely beszerelt tartozékot, amely a megadott jótállási időtartamokon belül meghibásodott, hivatalos Honda-márkaszervizben – a Honda előírásai alapján – díjmentesen megjavítani, illetve kicserélni, ha a jótállás feltételeit a tulajdonos betartotta.

 

Rendszeres karbantartás

RENDSZERES KARBANTARTÁS

A rendszeres karbantartás elengedhetetlen az Ön Honda gépkocsija megbízhatóságának és tartósságának biztosításához.

Ezen kívül a rendszeres karbantartás csökkenti az Ön szerviz- és javítási költségeinek összegét.

Kérjük, vigye el autóját hivatalos Honda-márkaszervizbe az előírt karbantartás elvégzésére, mielőtt eléri a táblázatban feltüntetett kilométerértéket, illetve időhatárt, mely utóbbi semmilyen esetben sem lépheti túl a 12 hónapot.

Kérjük, feltétlenül hozza magával gépjárműve szervizkönyvét, és mutassa be az Ön márkaszervizében.

A Honda-márkaszerviz a Honda Karbantartási előírásai alapján elvégzi a szükséges munkálatokat és rögzíti azokat a szervizkönyvben.

Minden előírt – jótállási időszakon belüli – karbantartási munkát hivatalos Honda-márkaszervizben érdemes elvégeztetnie, hogy maradéktalanul eleget tegye n a jótállási fel tételeknek.

Amennyiben bármilyen javítási vagy karbantartási munkát nem hivatalos Honda - márkaszervizben végeztet, az a jótállás megszűnését eredményezheti, ami kihatással lehet a gépkocsi későbbi eladási értékére.

Rendszeres ellenőrzések:

Az időszakos karbantartásokon kívül Ön felelős a következő rendszeres ellenőrzésekért:

 • motor olajszint
 • fék folyadékszint
 • hűtő folyadékszint
 • ablakmosó-folyadék szint
 • fényforrások (lámpák, bele ért ve az irányjelzőket)
 • gumiabroncsnyomás

Az Ön Kezelési Kézikönyve részletezi gépkocsija rendszeres ellenőrzéseit. Ugyancsak tartalmazza az ellenőrzés mód ját és gyakoriságának szükségességét.

Bármilyen felmerülő problémájával, kérdésével kérjük, forduljon bizalommal az Ön Honda-márka kereskedőjéhez.

MOTOROLAJ-ELLENŐRZÉS

Mivel a motor a normál működése során olajat használ el, ezért az olajszintet rendszeresen ellenőrizni kell, például tankoláskor illetve hosszabb utazás előtt.

Az olajfogyasztás mértéke sok mindentől függ: hogyan vezeti Ön az autót, az éghajlati és hőmérsékleti viszonyoktól, az utak állapotától. Az olajfogyasztás mértéke akár az 1 litert is elérheti 1000 km megtétele alatt.

Az olajfogyasztás magasabb lehet az általában megszokottnál, amikor a motor még új és bejáratás alatt van.
Ha főként városban használja, ahol magas a lebegő részecskék koncentrációja a levegőben, poros környezetben, vagy a fűtés/klímarendszer befúvott levegő mennyisége a szokásosnál alacsonyabb, cserélje a pollenszűrőt minden 20 000 km vagy 12 hónap után.

FOKOZOTTABB IGÉNYBEVÉTEL

(20 000 km karbantartási intervallum)

Fokozottabb igénybevétel esetén néhány karbantartási tételt a normál igénybevételnél gyakrabban kell ellenőrizni. Kéjük, hogy ilyen esetben vegyék figyelembe az alábbi táblázatban felsoroltakat.

Fokozottabb igénybevétel esetei:

 1. Rövid utak megtétele (pl. 8 km alatt, vagy rendkívül hideg időszakban 16 km alatt).
 2. Rendkívül meleg időszakban (32 °C fölött) vezetés.
 3. Nagyobb távolságon vezetés gyakori megállással, újra indítással vagy nehezített alapjárati körülmények.
 4. Tetőcsomag tartóval vezetés, vonatás vagy hegyi utakon vezetés.
 5. Poros, sáros vagy jégmentesített úton való vezetés.

CVT váltóval szerelt gépjárműveknél: Amennyiben nagy melegben (32 ˚C fölött) nagy sebességgel vezet, a váltó-olajt minden 20 000 km-nél cserélni kell.

karbantartas

 • Csere

○ Ellenőrzés, ha szükséges beállítás, tisztítás, feltöltés, csere.

 

Honda Assistance

Milyen esetekben nyújt Önnek segítséget a Honda Assistance?

Amennyiben gépkocsijával, illetve Önnel az alábbi események valamelyike történik, és gépjárműve menetképtelenné válik, úgy megkeresésére a Honda Assistance csapata munkába lendül:

 • Gépkocsija menetközben meghibásodott
 • Baleset következtében az autó mozgásképtelenné vált
 • Lemerült az akkumulátor
 • Az autó kereke leeresztett
 • Üzemanyag hiány
 • A kulcsot elvesztette vagy bezárta az autóba

Honda Assistance telefonszám: +36 1 458 4420

Fontos tanácsok

A szolgáltatás igénybevétele előtt kérjük, gyűjtse össze az alábbi információkat, hogy mielőbb és minél pontosabb segítséget tudjon nyújtani a Honda Assistance.

 1. Név, alvázszám és rendszám Fontos a gépkocsi azonosításához, a szolgáltatás jogosultságának megállapításá-hoz, valamint a javításhoz szükséges anyagok és eszközök megállapításához.
 2. Telefonszám Így tudunk Önnek tájékoztatást adni a folyamatban lévő szolgáltatásról.
 3. Gépkocsi színe Megkönnyíti a helyszínre érkező munkatársunk helyzetét, hogy felismerje Önt.
 4. Helyszín Adja meg a pontos helyszínt, hiszen így tud Önhöz eljutni a segítség.
 5. Probléma körülményei Fontos tudnunk a kialakult helyzetet, mivel így pontosabban meghatározható, hogy Önnek, illetve autójának milyen segítségre van szüksége.

A Honda Assistance általános feltételei

1. Időbeni érvényesség: A Honda Assistance szolgáltatás a gépjármű első forgalomba-helyezésétől számított 36 hónapig érvényes.

2. Területi érvényesség: A Honda Assistance szolgáltatásait - hazai útjain kívül - külföldi utazásai során a következő országokban veheti igénybe:

Andorra, Ausztria, Balti, Államok, Belgium, Bosznia-Hercegovina*, Bulgária*, Ciprus, Cseh, Köztársaság, Egyesült, Királyság, Dánia, Finnország, Franciaország, Gibraltár, Görögország, Hollandia, Horvátország*, Írország, Izland*, Lengyelország, Liechtenstein, Luxemburg, Macedónia*, Magyarország, Málta*, Monaco, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia*, San, Marino, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Montenegro, Szlovák, Köztársaság, Szlovénia, Törökország* (európai része), Vatikánváros

A felsorolásban szereplő országok közül kivételt képeznek a következő felsorolásban szereplő események által sújtott országok:
háború, polgárháború, politikai instabilitás, nemzeti mozgalom, terror-cselekmény, felkelés, megtorlás, egyének szabad mozgásának vagy a javak forgalmának korlátozása, sztrájk, természeti katasztrófa, atomhasadás, vagy egyéb magasabb erőhatalom.
* A szolgáltatás minősége ezekben az országokban erősen függhet a helyi feltételektől.

3. Szolgáltatásban érintett gépjárművek A Honda Assistance érvényes az összes Honda gépjárműre, amennyiben:

 • A gépkocsit a magyarországi Honda márkakereskedői hálózat értékesítette és rendelkezik a szolgáltatásra való jogosultságot igazoló érvényes Assistance füzettel.
 • Érvényes magyar forgalmi engedéllyel, bejegyzett magyarországi lakcímmel/telep-hely címmel és rendszámmal rendelkezik.
 • A gépkocsi első forgalombahelyezése 2006. július 17. után történt.

4. Szolgáltatás nyújtása a következőkben A Honda Assistance szolgáltatás akkor vehető igénybe, ha a gépjármu útközben mozgásképtelenné válik, vagyis nem működőképes a következő okokból:

 • Üzemzavar: a jármű bármely hirtelen, előre nem látott hibája, beleértve a mechanikai vagy elektromos meghibásodást, amennyiben az a jármű azonnali menetképtelenségét eredményezi, vagy az olyan váratlan meghibásodást, amely a közlekedés biztonságát veszélyezteti, illetve lehetetlenné teszi a gép-jármű bezárását (ablakemelő, zár),
 • Az "önhibából" eredő meghibásodás (lemerült akkumulátor, üzemanyaghiány, kizárás a gépkocsiból, pótkerék, emelő vagy kerékkulcs hiánya)
 • Baleseti káresemény: minden közlekedési baleset, mint például - de nem kizárólag - az ütközés, borulás, zuhanás, robbanás stb., illetve a gépjármű feltörése, lopása. Az olyan műveletek azonban, mint karbantartás - akár időszakosan akár másként -, gép-kocsi vizsgálat, alkatrészek helyreállítása és beszerzése nem tekintendő üzemzavarnak, to-vábbá a karbantartáshoz szükséges szállítmány hiányossága sem kezelhető annak.

 5. Kivételek A Honda Assistance szolgáltatás nem vehető igénybe az alábbi esetekben:

 • A HONDA előzetes engedélye nélkül átalakított gépjárművek (gázüzemű autó, halottas kocsi, stb.),
 • Gyakorlásra, gépjárművezetés-oktatásra használt gépjárművek,
 • Autókölcsönző által rendszeresen rövid időtartamra bérbe adott gépjárművek,
 • Amennyiben a jármű vezetője, vagy más személy a Honda Assistance előzetes hozzájárulása nélkül szervezi meg, vagy veszi igénybe a Honda Assistance szolgáltatást,
 • Háború, polgárháború, politikai instabilitás, nemzeti mozgalom, terror-cselekmény, felkelés, megtorlás, egyének szabad mozgásának vagy a javak forgalmának korlátozása, sztrájk, természeti katasztrófa, atomhasadás okozta meghibásodás, vagy kár esetén.

6. Kedvezményezettek köre A következő személyek jogosultak a gépjármű assistance szolgáltatásainak igénybevételére:

 • A gépjármű bejegyzett tulajdonosa vagy hosszútávú lízing esetén a gépjármű üzembentartója,
 • A gépjármű vezetője és utasai (csak az érintett autóra vonatkozó hivatalosan engedélyezett és a gyártó által előírt létszámig).

7. Biztosítás A HONDA Assistance szolgáltatást a Generali-Providencia Biztosító Zrt. az Europ Assistance Magyarország Kft. közreműködésével biztosítja a gépjármű kedvezményezetti köre számára.

8. Biztosítási követelmények Fontos: annak érdekében, hogy a Honda Assistance eljárhasson, a kedvezményezettnek a következőket kell tennie:

 • Haladéktalanul hívni a Honda Assistance 24 órás szolgálatát.
 • Bármilyen intézkedés megtétele vagy költség okozása előtt megkapja a Honda Assistance előzetes hozzájárulását.
 • A Honda Assistance által javasolt megoldások valamelyikét elfogadni.
 • Közöljön minden olyan információt, amely a Gépjármű azonosításához szükséges.

9. Tulajdonosváltozás A Honda Assistance által szolgáltatott jogok minden újraeladás alkalmával automatikusan átszállnak a gépkocsi új tulajdonosára annak érvényességi határidején belül (36 hónap). Az új tulajdonosnak külön bejelentési kötelezettsége nincs a Honda Assistance felé.

A szolgáltatás

Alapszolgáltatások

1. Helyszíni szerelés A gépjármű működésképtelenné válása esetén a Honda Assistance az út szélén könnyen javítható meghibásodások tekintetében szerelőt küld a gépjármű helyszínen történő megjavítása és muködőképessé tétele érdekében, amennyiben az nem igényel különleges modellspecifikus ismereteket (elemcsere, izzócsere, üzemanyag hiány, gumiabroncs defekt, stb.), illetve azt jogszabályi (garanciális vagy földrajzi) korlátozások nem akadályozzák. Ha a gépjármű út melletti működésbe hozatalára nincs lehetőség, úgy a Honda Assistance az érintett gépjárművet a legközelebbi Honda szervizbe szállítatja

2. Autómentő küldése Amennyiben a gépjármű helyszíni javítására nincs lehetőség, a gépjárművet autómentő szállítja el a legközelebbi hivatalos HONDA márkaszervizbe. Továbbá a Honda Assistance gondoskodik arról, hogy az esetlegesen a gépkocsihoz szabályosan csatlakoztatott utánfutót vagy lakókocsit ugyanazon Honda márkaszervizbe elszállíttatja.

3. Gépjárműtárolás Amennyiben a legközelebbi Honda márkaszerviz (hétvége, éjszakai időpont miatt) a beszállítás idején zárva tartana, a Honda Assistance a gépjárművet egy biztonságos parkoló létesítménybe, majd a rákövetkező munkanap reggelén a kereskedőhöz szállítja.

4. Alkatrész küldése külföldre Ha a gépjárműve külföldön hibásodik meg, és a meghibásodás helyén a gépjármű működéséhez szükséges lényeges alkatrészek nem szerezhetők be, a Honda Assistance vállalja, hogy azokat a Honda szerviztől kapott megrendelésnek és adatoknak, valamint a kedvezményezett jóváhagyásával beszerzi és a javítást végző márkaszerviznek megküldi. Az alkatrészek költségei a kedvezményezettet terhelik, amennyiben a javítás garanciális körülmények között nem végezhető el. Vis maior esetnek tekintendő, ha az alkatrészek nem szerezhetők be, vagy már nem gyártják.

5. Telefonon keresztüli segítségnyújtás és idegen nyelvu vésztolmácsolás Amennyiben a gépjármű tulajdonosa külföldön bajba kerül, és azonnali tolmácsolásra van szüksége, a Honda Assistance vállalja a tolmácsolást és segítségnyújtást telefonon keresztül.

6. Visszautazás a gépkocsiért Ha a működésképtelenné vált gépjármű javítása a meghibásodás napján nem fejezhető be, és a kedvezményezett időközben a meghibásodás helyszínéről távozott, a Honda Assistance megszervezi a tulajdonos vagy megbízottja szervizhez történő visszautazását:

 • az ügyfélnek első osztályú vonatjegy és a vasúti pályaudvartól a szervizig taxi ingyenes igénybevételét ajánlja fel,

VAGY

 • ha a vonatút négy óránál tovább tart, turista osztályú repülőjegy és a repülőtértől szervizig taxi ingyenes igénybevételét ajánlja fel.

Kiegészítő szolgáltatások

Amennyiben a javítás a működésképtelenné válás napján nem fejezhető be, és a gépjárművet a Honda Assistance szállította szervizbe, a jármű vezetője és utasai a következő lehetőségek között választhatnak:

1. Az utazás folytatása tömegközlekedési eszközök segítségével Ha a javítás a működésképtelenné válás napján nem fejezhető be, a Honda Assistance megszervezi a hazautazást vagy a kedvezményezettek részére a továbbutazást közlekedési eszközök (vonat, busz, repülő turista osztályon) segítségével. Ha az utazás négy óránál tovább tartana, a Honda Assistance turista osztályú repülőjegyet ajánl fel a kedvezményezett részére.
VAGY

2. Utazás folytatása bérautóval Ha a gépjármű működésképtelen, és autómentő segítségével kell szervizbe szállítani, valamint a javítás a működésképtelenné válás napján nem fejezhető be, az ügyfél számára B kategóriájú - lehetőség szerint Honda típusú - bérautót biztosítanak. A bérautót a javítás idejére, de legfeljebb 3 napra biztosítják. A kölcsönautó üzemel-tetési költségei (pl. üzemanyag, autópálya matrica) a kedvezményezettet terhelik.
VAGY

3. Szállás biztosítása Ha a meghibásodás az ügyfél lakhelyétől 50 km-nél távolabb következik be, és a javítás a meghibásodás napján nem fejezhető be, a javítás idejére, de legfeljebb 1 éjszakára a Honda Assistance szállást biztosít egy helyi négy csillagos szállodában. Minden további költséget (pl. étkezés) a kedvezményezett visel.

Kivételek

1.A Honda Assistance szolgáltatás az alábbi esetekben nem érvényes:

 • Autóversenyben való részvétel, arra való felkészülés, edzés
 • Ha a kedvezményezett vagy harmadik személy a Honda Assistance előzetes hozzájárulása nélkül veszi igénybe a szolgáltatásokat
 • A biztosított események bármelyike által okozott, a szállított javakban bekövetkező kár vagy jövedelem kiesés, továbbá a szállítmány továbbszállítása vagy -őrzése
 • A szolgáltatások a helyi feltételeknek megfelelően nyújtandók, figyelembe véve az egyes országokban felmerülő korlátozásokat, különösen a szállodák és az autókölcsönzés tekintetében
 • A biztosított gépjármű szállítmányait vagy alkatrészeit érintő veszteségből vagy kárból eredő igények Kivéve, ha bizonyítani lehet, hogy a kárt a Honda Assistance vagy valamely szerződő partnere okozta

2. A költségek fedezése alóli kivételek

 • A gépjárműnek a gépjármű karbantartása céljából történő működésképtelenné válásából eredő költségek,
 • A kedvezményezettnek háború vagy polgárháború esetén okozott kár,
 • Más biztosítások által (Casco, harmadik személy felelőssége esetére vonatkozó biztosítás) fedezett károk.

3. Lakókocsi és utánfutó A Honda Assistance köteles - a gépjárműre a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően rákapcsolt - lakókocsit és utánfutót is az adott Honda márkaszervizbe szállítani. A Honda Assistance-t a gépjárműben, lakókocsiban, utánfutóban szállított javak (csónak, motorbicikli, ejtőernyő, állat, hajórakomány, gyorsan romló dolog, kutatási felszerelés, bútor, építőanyag, stb) szállítása tekintetében semmilyen felelősség nem terheli.

4. Kivételek Vis Maior esetére Az itt felsorolt események által sújtott országokban felmerülő események: polgárháború, háború, politikai instabilitás, nemzeti mozgalom, terror-cselek-mény, felkelés, megtorlás, egyének szabad mozgásának vagy a javak forgalmának korlátozása, sztrájk, természeti katasztrófa, atomhasadás, földrengés, ionizáló sugárzás, radioaktív fertőzés, vagy egyéb magasabb erőhatalom.

5. A helyreállítási költségek kizárása A gépjármű végleges helyreállításának költségeit a Honda Assistance szolgáltatás nem fedezi.

 

Eredeti alkatrészek

hop EREDETI HONDA ALKATRÉSZEK 

A Honda által forgalmazott alkatrészeket nevezzük eredeti gyári alkatrésznek, mert azokat kifejezetten a Honda modellekhez fejlesztették a Honda szigorú minőségi előírásoknak megfelelően. A Honda szakemberei ezeket az alkatrészeket letesztelték, ezért forgalmazzuk és tudunk garanciát vállalni azok minőségére.

Miért használjon eredeti Honda alkatrészeket

A mai alkatrész piacon bőséges kínálat van az után gyártott alkatrészekből, mert alacsonyabb áron kínálják őket egy nagyon ár érzékeny piacon. Ezeknek az alkatrészeknek általában rövidebb az élettartamuk, gyakrabban kell őket cserélni, ezért használatuk hosszú távon valószínűleg többe is kerülhet, mert csökkentik a gépkocsi teljesítményét, befolyásolják a gépjármű jótállás feltételeit. A vevők sok esetben nem is tudják, hogy az után gyártott alkatrészek használata miatt esetleg gépkocsijuk jótállását is elveszítik.

Annak érdekében, hogy Ön sokáig biztonságosan használhassa Honda gépjárművét érdemes mindig a gyári alkatrészeket választania NE kockáztassa járműve épségét az után gyártott alkatrészek használatával.

A Honda alkatrészek

A Honda alkatrészek ellátottsága és szállítási ideje az egyik leggyorsabb és legjobb minőségű az autógyártók körében.

A Honda márkakereskedői hálózata által megrendelt és készleten lévő eredeti alkatrészek 75%-át 24 órán belül leszállítjuk a Bécsben található regionális raktárunkból. A regionális raktárban nem elérhető, de az európai központi raktárban Gentben készleten lévő alkatrészek szállítási határideje is csak 48 óra. A genti raktárunkban az amerikai modellekhez szükséges alkatrészeket is készleteznek, ezért azok ellátottságát is biztosítani tudjuk.

Az alkatrészek várható érkezéseiről márkakereskedőink mindig aktuális információval rendelkeznek.

Az eredeti olajszűrő

Az olajszűrő kiemelt fontosságú alkatrész a motor élettartamának megőrzése szempontjából. Az olajszűrő szűri ki a motorolajban található szennyeződéseket, amelyek a motorolaj elkoszolódását és a motor meghibásodását okozhatják.

Az eredeti olajszűrő 99% pontossággal szűrik ki a szennyeződéseket, míg az után gyártott szűrők 50-60% -os szűrési képességgel rendelkeznek.A szűrési képességet a szűrőpapír minősége és a szűrőben található rugó határozza meg.Az után gyártott szűrők nagyobb nyomás alatt akár olajszivárgást is okozhatnak.

Az eredeti pollenszűrő

A pollenszűrő feltétlen szükséges a jól működő szellőzéséhez, fűtéséhez és légkondicionálásához. Egy ép szűrő garantálja, hogy semmilyen nem kívánt részecskék, úgy mint, korom, pollen, mikrobák vagy por bejussanak az utastérbe a szellőző rendszeren keresztül, valamint biztosítja a fűtés és légkondicionáló rendszer tökéletes működését.

Egy pollenszűrő nélküli gépjárműben gyakran vékony filmréteg alakul ki a szélvédő belső felületén, amely rontja a gépkocsiból való kilátást. Következésképpen további előnye a pollenszűrőnek, hogy csökkenti a filmréteg kialakulásának lehetőségét.

A Honda eredeti pollenszűrőt a gépjárművel együtt tervezték és fejlesztették. Az Ön Honda gépkocsijához igazították és pontosan illeszkedik hozzá. Csak akkor képes a levegő pollenrészecskéit az autón kívül tartani, amennyiben az tökéletesen mérethelyes.
Készítettünk egy összehasonlítást egy olcsó után-gyártott pollenszűrővel. Ránézésre látszólag nagyon hasonló. Azonban mikroszkóp alatt vizsgálva már NAGY a különbség. A Honda eredeti pollenszűrő két-rétegű, míg az után-gyártott szűrő csak egy. Az első réteg a nagyobb részecskéket szűri ki, míg a második réteg feladata az apróbb részecskék kiszűrése. Ezért a Honda szűrője nagyobb szűrési minőséget eredményez és sokkal hosszabb élettartamú cseréje évente egyszer javasolt.

honda-pollenszuro

Az eredeti levegőszűrő

A levegőszűrő szerepe az, hogy a motorba jutó levegőt megszűrje a szennyeződésektől. A levegőszűrő minőségétől függ a motorba jutó levegő tisztasága, ezért nem mindegy, hogy milyen minőségű szűrőpapírból készül. Az eredeti levegőszűrők pontosan illeszkednek a levegőszűrő házba, ami garantálja, hogy a motorba jutó levegő szennyeződésmentesen jut el a motorba.

Az után gyártott levegőszűrő nem szűri ki a finom fém, korom és egyéb szennyeződéseket ezért sokkal gyakrabban kell cserélni (kb 5-6000 Km-ként), mint az eredeti alkatrészként forgalmazott terméket Az autó vezetési élményét jelentősen ronthatja, hiszen az autó rángathat, ha nem megfelelő a levegő - üzemanyag arány illetve növelheti az üzemanyag fogyasztás is.

Az eredeti üzemanyagszűrő

Az üzemanyagszűrő feladata az, hogy kiszűrje az üzemanyagban lévő szennyeződéseket azért, hogy az üzemanyag szennyeződés és koszmentesen kerüljön az üzemanyag ellátó rendszerbe, Az üzemanyagszűrő minősége és állapota befolyásolja a motor teljesítményét is. A gyári üzemanyagszűrő használatának segítségével megelőzhetőek a befecskendező részek és az üzemanyag szivattyú meghibásodásai. Az után gyártott alkatrészek használatával sajnos az üzemanyag szivattyúba sokkal több szennyeződés kerülhet, mivel a szűrő nem az adott márkán tesztelt követelményeknek megfelelően készült.

A nem megfelelő üzemanyagszűrő használatának következtében hamarabb hibásodhat meg, az üzemanyag szivattyú, a nyomásszabályozó, a befecskendező illetve a motor akár meg is állhat.

Az eredeti fékbetét

A jó minőségű és állapotú fékbetét a biztonságos közlekedés egyik alapvető kelléke, Az elhasznált és nem megfelelő minőségű fékbetét nem csak az Ön, hanem a közlekedésben részt vevők biztonságát is veszélyezteti. A fékbetétek minőségét a súrlódó felületen lévő súrlódó betét összetétele határozza meg. A súrlódó betét összetételét a gyártók az autó féktárcsáihoz fejlesztik ki. Az összetétel mellett fő szempont az is, hogy minél tökéletesebben illeszkedjen a féktárcsához és ezáltal a lehető legnagyobb fékhatást biztosítsa. A féktárcsa élettartamát is jelentősen befolyásolja a fékbetét minősége, mert minél nagyobb a kopó felülete a fékbetétnek annál hosszabb a féktárcsa élettartama.

Az eredeti féktárcsa

Hamarosan...

Az eredeti tengelykapcsoló alkatrészek

A tengelykapcsoló szerepe a motor és a váltó összekapcsolása. Lehetővé teszi az autó elindulását és a sebességváltást A tengelykapcsoló a hajtáslánc egyik fontos eleme, a gépalkatrészek együtt-forgását és a forgatónyomaték átvitelét szolgálják A tengelykapcsoló főbb részei: A tengelykapcsoló szerkezet, a kinyomó csapágy és tárcsa.

A tengelykapcsoló szerkezet váratlanul, bárminemű előjel nélkül eltörhet. Ebben az esetben nem emel ki a kuplung, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem lehet sebességbe tenni az autót.

A kuplungtárcsa szintén egy tipikusan kopó alkatrész, amelyet időről-időre cserélni kell. A kuplung pedálnak körülbelül a fékpedál magasságában kell lennie. A kuplung tárcsa kopását a kuplungpedál fokozatos emelkedése jelzi.

Amennyiben ez nem történik meg időben, a kopás következtében előbb-utóbb csúszni fog a kuplung ellehetetlenítve ezzel az autózást. Szélsőséges esetben a kuplungtárcsa úgy elkophat, hogy szegecsei belemarnak a lendkerékbe és a kuplungszerkezetbe, ezzel jelentősen tovább növelve a szerelési költségeket.

A kuplungcsere viszonylag komoly megbontást igényel (jellemzően az egész váltót ki kell szedni), ezért a gyakorlatban a kuplungszerkezet fent említett három alkatrésze közül bármelyik igényel cserét, célszerű mindhármat cserélni (szettben). Költségben ugyanis nem változik a munkadíj, viszont elkerülhető ezáltal a rendszer rövid időn belüli ismételt megbontása.

A kuplungtárcsa kopottságára utaló jelek észlelését követően nem érdemes tehát halogatni annak cseréjét, mert ezzel komolyan megnövekedhetnek a javítási költségek.

A kuplungszerkezet váratlanul, bárminemű előjel nélkül eltörhet. Ebben az esetben nem emel ki a kuplung, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem lehet sebességbe tenni az autót. Ilyenkor tréler segítségével célszerű szervizbe szállíttatni a járművet.

Kinyomócsapágy

Kinyomócsapágy kopottságát a kuplungpedál benyomásakor síró hang jelzi. Ilyenkor a csapágy-csere szükséges. Elmulasztása esetén idővel a csapágy széttörik tönkretéve ezzel az egész kuplungszerkezetet, jelentős többletköltéseket róva az üzembentartóra.

 

Eredeti kiegészítők

A következő linkre kattintva megtekintheti a Honda Autós eredeti Honda kiegészítőket:

Eredeti Honda Autós kiegészítők

Honda eredeti olajok és folyadékok

HONDA OLAJOK ÉS FOLYADÉKOK 

A helyes választás az Ön Hondájához

Magas szintű minőség

Semmi sem biztosíthatja jobban Hondája számára az optimális teljesítményt és a hosszabb élettartamot, mint azok az olajak és folyadékok, amelyeket kifejezetten a Honda gépjárművéhez fejlesztettek.

Válassza bármely eredeti Honda olajat illetve folyadékot és biztos lehet annak kiváló minőségében. Miért kockáztatná gépjárműve esetleges meghibásodását, erővesztését illetve költséges javítását más termékek választásával? Védje “befektetését”. Mindig ragaszkodjon az eredeti Honda olajokhoz és folyadékokhoz.

Bizonyítékot akar?

Íme! Az alábbi ábrán 2 motor (a hengerfej egy darabja) látható. A bal oldali Honda olajjal futott, míg a jobb oldali más márkával.

olaj

Az eredmény 5000km után lenyűgöző, mert az eredeti Honda olajjal működtetett motor teljesen tiszta és tökéletes állapotban van.

A más márkával működtetett motorban lerakódás tapasztalható, amely növeli a meghibásodás kockázatát.

Eredeti Honda kormánymű- és fékfolyadék

Ezek a folyadékok olyan egyedi adalékanyagokat tartalmaznak, amelyek segítenek meggátolni az oxidációs folyamatokat és belső súrlódásokat, amelyek leginkább a kormányműtől hallható rendellenes hangokért, illetve a fékrendszer teljesítményéért felelősek.
Nem Honda fékfolyadék korróziót és ennek következtében lecsökkent élettartamot okozhat.
A maximális teljesítmény érdekében mindig használjon eredeti Honda folyadékokat.

Eredeti Honda sebességváltó folyadékok

A Honda speciális sebességváltó folyadékjai kivételesen könnyű és pontos kapcsolást valamint hosszú élettartamot eredményeznek
Nem Honda sebességváltó folyadék rossz kapcsolási minőséget, váltóremegést idézhet elő.
Válassza az eredeti Honda sebességváltó folyadékok közül az Ön gépjárművéhez megfelelőt

 • Manuális sebességváltó folyadék: MTF-3
 • Automata sebességváltó folyadék: ATF-Z1
 • Folyamatosan változó áttételű sebességváltó folyadék: CVT-F

Mit jelent a 0W-20 jelölés
Az olajokon található jelzés, mint amilyen a 0W-20 az olaj viszkozitására utaló kód. Az első karakter (jelen esetben a 0) az olaj hidegindítási körülmények közötti, míg a második (20) a normál üzemi körülmények közötti viszkozitásra utal. Minél kisebb ez a szám, annál folyékonyabb, “vékonyabb” az olaj. Az alacsonyabb viszkozitású olajok esetében kevesebb energia kell a főtengely átforgatásához, ami jobb üzemanyag-fogyasztást illetve kisebb károsanyag kibocsátást eredményez.

Érje el a legjobb védelmet gépjárműve motorja számára eredeti Honda motorolajokkal

 • Biztosítja a maximális teljesítményt és védelmet
 • Csökkenti a fogyasztást
 • Csökkenti a károsanyag kibocsátást
 • Védi motorját extrém körülmények között is
 • Megfelel a magas szintű Honda elvárásoknak
 • Speciálisan a Honda motorok számára fejlesztve
 • Segít megakadályozni a lerakódások kialakulását

Viszkozitási táblázat

 viszkozitas

Differenciálmű olaj

Használjon eredeti differenciálmű olajat, melyet kifejezetten a Honda gépjárművekhez fejlesztettek ki.
Az alábbi olajak kaphatóak:

 • Kettős-szivattyú rendszer folyadék: DPS-F
 • Változó nyomaték-átviteli folyadék: VTM-4
 • Hipoid fogaskerék olaj (SAE 90 GL5 - S2000 és Legend): HGO-3

Dízel motorolaj

Az ajánlott olaj teljesen szintetikus motorolaj, amelynek a minősítése minimum ACEA A1/B1 és a viszkozitása 0W-30.

Benzines motorolaj

Az ajánlott olaj szintetikus bázisú motorolaj, amelynek a minősítése minimum ACEA A1/B1. A Honda az alábbi viszkozitású olajakat kínálja: 0W-20, 5W-30, 5W-40, 10W-40.

Hibrid üzemű motorolaj

A teljes hibrid gépjármű palettánkhoz csak a Honda Green Oil-t ajánljuk, melyet a Honda kutatólaboratóriumában fejlesztettek ki. Más gépjárművekbe nem alkalmazandó. Az igen alacsony viszkozitásnak köszönhetően, üzemanyag takarékos, mely által kisebb lesz a gépjármű CO2 kibocsátása és következésképpen jobb a környezete számára.

FIGYELEM!

Amennyiben más olajat használ, úgy az alábbi problémák jelentkezhetnek:

 • Lecsökkent motorteljesítmény
 • Megnövekedett fogyasztás
 • Megnövekedett károsanyag kibocsátás

Motorolaj – Alkalmazási lista

Az elérhető termékpaletta

honda-alkalmazasi-lista

HONDA EREDETI KENŐANYAGOK ÉS FOLYADÉKOK

Javasoljuk, hogy karbantartás során eredeti Honda, vagy azzal megegyező minőségű kenőanyagot és folyadékot használjon.
Ezek kiváló minőségűek és teljesítményűek, megegyeznek azokkal a kenőanyagokkal és folyadékokkal, mint amilyeneket az új autóba töltenek a gyárban.

FONTOS! Az olaj cseréje minden 20 000 km után, vagy 12 havonta szükséges. Fokozott igénybe vétel esetén végezze el az olajcserét minden 10 000 km után. Rendszeresen ellenőrizze az olajszintet, és ha szükséges, mindig ugyanolyan olajból töltsön utána.

A gépjárművet érintő fontosabb eseteket jegyezze fel, mint például: kilométeróra-csere, átalakítás, motorcsere stb.

 

Károsanyag kibocsájtás

KÁROSANYAG KIBOCSÁJTÁS 

Benzin hajtóanyaggal üzemelő gépjárművek

karosanyag-benzin

Dízel hajtóanyaggal üzemelő gépjárművek

karosanyag-diesel

Tájékoztatás: Minden eladási helyen a fogyasztók rendelkezésére áll betekintésre díjmentesen egy olyan hajtóanyag-gazdaságossági ismertető kiadvány, amely az összes új személygépkocsi hajtóanyag-fogyasztási és CO2-kibocsátási adatát tartalmazza.

Megjegyzés: A gépkocsi hajtóanyag-gazdaságossági jellemzői mellett a vezető magatartása, valamint további nem műszaki tényezők is szerepet játszanak a gépkocsi hajtóanyag-fogyasztásában és CO2-kibocsátásában.
A CO2 a globális felmelegedést okozó legfontosabb üvegház hatású gáz.

* az (EC)715/2007 rendelet előírásai szerint mérve

Kiadva: 2013. február 8.