Hírlevél

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy frissen értesülhessen legújabb híreinkről, eseményeinkről, promóciókról! Kérjük, válassza ki melyik témákra kíván feliratkozni!

Honda Premium Quality

Eredeti Honda pótalkatrészek

Honda CASCO

honda casco wide skyscraper

Honda Motor hírek

Leleplezték: Itt az új Honda Gold Wing!


Hetek óta tudjuk, hogy érkezik, de azért a hivatalos bemutatóra is maradt egy-két igazi meglepetés...

Felsorolni is nehéz, hány ponton változott – ráadásul drasztikusan – a közkedvelt világjáró, de azért teszünk egy próbát, röviden összefoglaljuk, melyek a ma reggel bemutatott Gold Wing legfontosabb új fejlesztései.

115829 2018 GL1800 Goldwing Tour-768x576

A minden porcikájában áttervezett Honda Gold Wing erősebb és könnyebb lett elődjénél, motorja pedig hengerenként négyszelepes Unicam hengerfejeket, elektronikus gázmarkolatot és négyállású üzemmódkapcsolót kapott. További újdonság a harmadik generációs, hétfokozatú DCT váltó, a HSTC kipörgésgátló és a Hegymeneti Asszisztens, valamint a dupla lengőkaros első futóművel és Pro-Arm lengőkarral társított, áttervezett alumíniumváz. A csillapítás és a rugó-előfeszítés immáron elektronikus szabályozású, s szériafelszereltségként jár a modellhez az elektromos mozgatású szélvédő, az intelligens kulcs és az Apple CarPlay.

115656 2018 GL1800 Goldwing

Hajtáslánc:

  • 1833 köbcentis, 170 Nm-es (!) forgatónyomatékú, hathengeres erőforrás
  • Harmadik generációs duplakuplungos DCT-erőátvitel
  • Hétfokozatú váltó
  • 4 különböző üzemmód

- Araszolás funkció – előre 1,8, míg hátramenetben 1,2 km/órás sebességű haladás gombnyomásra
- 7 colos kijelző beépített navigációval
- A sebességtartó automatika (Tempomat) alapáras
- Kulcsnélküli indítás és poggyásztérnyitás

Nem mellesleg 48 kilót (!) faragtak a tömegéből az elődmodellhez viszonyítva, minden lámpatestben LED-fényforrás dolgozik, s a régi iskolát kedvelők hagyományos, hatfokozatú váltóval is megrendelhetik, míg a technikai csemegékre nyitottaknak a hetes DCT lehet ideális választás, mindenesetre a hátramenet mindkét változatban megtalálható.

115607 2018 GL1800 Goldwing

A 200-as hátsó abroncson futó Gold Wing tömege 365 kilogramm, míg a Gold Wing Tour hagyományos erőátvitellel 379, DCT-vel 383.

Galéria Goldwing 2017