Jazz

 

Kompakt építésmód, kategóriaelső helykínálat és kortárs megjelenés - az új Honda Jazz számtalan lehetőséget tartogat az Ön számára.

Szenvedélyünk, hogy olyan autókat építsünk, amelyek valódi segítséget nyújtanak a mindennapok során, ezért továbbfejlesztettük és még kifinomultabbá tettük a típust, páratlan használati értékkel kápráztatva el vásárlóinkat.
 
 

DINAMIKUSAN
KÜLÖNBÖZŐ

 

Az új Jazz Dynamic minden idők legsportosabb Jazz modellje. Egyedi formavilágát fényes feketében pompázó könnyűfémfelni-garnitúra, fekete külső tükör és hátsó szárny teszi még különlegesebbé.

A feltűnő, jellegzetes motorháztető alatt 1,5 literes, benzines i-VTEC erőforrás bújik meg, ami kimagasló teljesítményének köszönhetően tökéletesen passzol a sportos megjelenéshez.
 
 

KOMPAKT
ÉS ELMÉS

 

A Jazz friss, modern karosszériája elképesztően tágas utasteret ölel körbe, így nemcsak egyedülálló stílusa és kisugárzása, hanem praktikus, sokoldalú mivolta is vonzóvá teszi a modellt.
 
 

MOSOLYT
CSAL ARCÁRA

 
Az új Jazz tervezésénél különösen nagy hangsúlyt fektettünk a vezetési élményre, így az új, lenyűgöző formavilághoz könnyű kezelhetőség és páratlan fordulékonyság társul.
 
 

A STÍLUS
BELÜLRŐL FAKAD

 

Foglaljon helyet az új Jazz volánja mögött, és azonnal otthon érezheti magát. A gombok és kapcsolók kézre esnek, ösztönösen megtalálhatók, a logikusan felépített műszeregységről pedig egy szempillantás alatt leolvashatók az aktuális információk.

A stílusos, prémium anyagokból felépülő, új kárpitokkal fiatalossá tett utastér hihetetlenül praktikus. Egyrészt hatalmas, másrészt telis-tele van ötletes tárolási megoldásokkal, így tulajdonképpen bármit magával vihet útjaira, és rendezett formában szállíthatja poggyászait.
 
 

VARÁZSLATOSAN
PRAKTIKUS

 

Az új Honda Jazz könnyedén igazodik tulajdonosa életviteléhez, a Magic Seats ülésrendszer révén ugyanis szabadonvariálható beltere.

Mindegy, hogy kirándulni megy vagy a barkácsáruház felé tart, a Jazz készen áll a feladatok megoldására, miként az sem okoz gondot számára, ha kerékpárt kell szállítania.

Szükség esetén a hátsó ülőlap fel-, a 60:40 arányban osztott háttámla pedig padlósíkba hajtható, nincs tehát olyan helyzet, amire ne volna válasza a Jazznek.
 
 

PRAKTIKUS
HELYKIHASZNÁLÁS

 

A kisautók általában fürgék és könnyen vezethetők, de nem igazán praktikusak.

Nos, az új Honda Jazz esetében nem kell kompromisszumot kötnie. Ez az autó közvetlen vezetési élményt nyújt, ugyanakkor kategóriaelső helykínálat jellemzi és megannyi ötletes tárolórekesszel várja a kisebb-nagyobb poggyászokat.

A Jazz egyik legfőbb erénye a kimagasló befogadóképesség, csomagtartója akár 1314 literesre* is bővíthető. Ha ledönti a hátsó üléseket, tulajdonképpen bármi befér, legyen szó bőröndökről, szörfdeszkákról, kávézóasztalról vagy egy új TV-ről.
 
 

ÉLETRE
SZABVA

 
A Jazzhez kínált, hétcolos érintőképernyővel társított Honda CONNECT szórakoztatóelektronikai és információs rendszer* lehetőséget ad, hogy kapcsolatban maradjon családtagjaival, barátaival, kedvenc zenéivel és minden egyébbel, ami fontos az Ön számára.

NAGY LÁTÓSZÖGŰ TOLATÓKAMERA
Ha a vezető hátrameneti fokozatba kapcsol, a középkonzolon elhelyezett hétcolos képernyő azonnal megjeleníti a tolatókamera képét.
A rendszer két üzemmódot is felkínál, egyiknél fentről figyelhetjük az autó mögött zajló eseményeket, a másik pedig nagy látószöggel segíti a manőverezést.

MŰHOLDAS NAVIGÁCIÓS RENDSZER
Az integrált, műholdas Garmin navigációs rendszer segít megtalálni úti célját, és a valós idejű forgalmi információknak (TMC) köszönhetően mindig a leggyorsabb útvonalat választja.

SZEMÉLYRE SZABOTT KÉPERNYŐ
A Honda CONNECT hétcolos kijelzőjét saját ízléséhez igazíthatja, hiszen kedvenc fotóját is beállíthatja háttérképnek.

 
 
 

MINDIG
EREJE TELJÉBEN

 
Az új, sportos Jazz Dynamicot erőteljes és hatékony 1.5 i-VTEC motor hajtja. Ez a modern, benzines erőforrás nem kevesebb, mint 130 lóerővel járul hozzá a gondtalan és élvezetes autózáshoz.

A Trend, a Comfort és az Elegance modellváltozathoz hihetetlenül kifinomult, 102 lóerős 1.3 i-VTEC motorunkat kínáljuk. Az erőátvitelről – mindkét motornál – hatfokozatú kéziváltó vagy fokozatmentes, automatikus CVT gondoskodhat. Utóbbi mindig az ideális fordulatszámban tartja a motort és akár a kormányról is kapcsolható. Bármelyik váltó mellett is dönt, mindig kényelmesen utazhat, és nem kell kompromisszumot kötnie a teljesítményt illetően.

Az Alapjárat-leállító Rendszer (start&stop) lekapcsolja a motort, amíg – pl. a közlekedési lámpáknál – várakozik, majd automatikusan újraindítja, amint a gázpedálra lép. Ez apróságnak tűnhet, de sok kicsi sokra megy – rengeteg üzemanyagot spórolhat.
 
 

TELJES
LELKI NYUGALOMBAN

 
Legfőbb célunk, hogy minden helyzetben megóvjuk Önt és utasait, ezért a legmodernebb menetbiztonsági eszközöket magában foglaló rendszerrel (Advanced Driver Assistance System) szereltük fel a modellt. Ez különféle szenzorokkal figyeli a jármű állapotát, illetve környezetét, és azonnal jelzi a vezetőnek és/vagy közbelép, ha veszélyhelyzetet érzékel.

A minden modellváltozathoz alapfelszereltségként kínált, kis sebességnél működő Aktív Városi Fékrendszer például vizuális és hangjelekkel hívja fel a pilóta figyelmét az ütközés kockázatára. Ha a sofőr nem reagál és elkerülhetetlenné válik az ütközés, a rendszer önműködően lassítani kezdi az autót, így enyhíti a baleset következményeit, sőt bizonyos körülmények között a karambol elkerülésére is képes.

A Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszer* akkor lép működésbe, ha a Jazz irányjelzés nélkül lépi át a sávelválasztó jelet, a Ráfutásos Ütközésre Figyelmeztető Rendszer* pedig figyeli az autó környezetét, hogy segítsen elkerülni a baleseteket.
 
 

INTELLIGENS SEBESSÉGHATÁROLÓ
Az Intelligens Sebességhatároló a Közúti Jelzőtábla Felismerő Rendszer képességeit kihasználva mindig arra a sebességre állítja be az autót, amit a legutóbbi tábla jelzett.

KÖZÚTI JELZŐTÁBLA FELISMERŐ RENDSZER
A Közúti Jelzőtábla Felismerő Rendszer automatikusan beazonosítja az útmenti, előzést tiltó és sebeségkorlátozó jelzőtáblákat, és megjeleníti őket a központi kijelzőn. A képernyő egyszerre két táblát képes ábrázolni.

RÁFUTÁSOS ÜTKÖZÉSRE FIGYELMEZTETŐ RENDSZER
Ha a Jazz orrába épített kamera autót érzékel a jármű előtt, rögtön figyelmezteti a vezetőt, hogy legyen ideje elkerülni a balesetet.

AUTOMATIKUS TÁVOLSÁGI FÉNYSZÓRÓ
Folyamatosan figyeli az időjárási, illetve fényviszonyokat, és automatikusan vált a távolsági és a tompított fényszóró között.

SÁVELHAGYÁSRA FIGYELMEZTETŐ RENDSZER
Vizuális és hangjelekkel figyelmezteti a vezetőt, ha az autó irányjelzés nélkül hagyja el a forgalmi sávot.

 

1: Az elsősorban városi koccanások elkerülését szolgáló berendezés az 5 és 32 km/h közötti sebességtartományban aktív, és folyamatosan figyeli a Jazz, valamint az előtte haladó jármű közötti távolságot.

2: Ha a vezető túlságosan megközelíti az előtte haladót, a rendszer vizuális és hangjelekkel figyelmezteti. Előbbiek a Multiinformációs Kijelzőn (MID) jelennek meg.

3: Ha a vezető továbbra sem reagál és az ütközés elkerülhetetlenné válik, az Aktív Városi Fékrendszer amennyire csak lehetséges lelassítja az autót. Ha a körülmények ideálisak, a rendszer akár a karambol elkerülésére is képes.

 
 
 

AZ ÖN VÉDELMÉRE
TERVEZTÜK

 
Legyen szó vezetőkről, utasokról vagy gyalogosokról, a közlekedők biztonsága mindig alapvető szempont járműveink tervezése során. Ezt bizonyítja az új Jazz is, hiszen a legfejlettebb műszaki megoldásokra épül, és minden változatát maximális menetbiztonság jellemzi.

MENETSTABILIZÁLÓ RENDSZER
Folyamatosan figyeli és egymástól függetlenül szabályozza a kerekek forgását, s mindig úgy adagolja a motor-, illetve fékerőt, hogy optimális legyen a tapadás. Segítségével nedves, csúszós úton is biztonságosan utazhat.

VEZETŐ ÉS UTASOLDALI SRS LÉGZSÁK
A két frontlégzsák mellett oldal- és függönylégzsákok védik a Jazz utasait. Utóbbiak az utastér teljes hosszában felfúvódnak, így az elöl és a hátul ülőket egyaránt óvják az ütközések során.

HEGYMENETI ASSZISZTENS
Működésének lényege, hogy lejtőn indulásnál megakadályozza az autó hátragurulását, amíg a vezető áthelyezi lábát a fékről a gázpedálra. A dőlésszögérzékelővel ellátott rendszer 1,5 másodpercig őrzi a fékerőt.

VÉSZFÉKASSZISZTENS
A Honda által fejlesztett Vészfékasszisztens maximalizálja a fékerőt a vészfékezések során, ezáltal még biztonságosabbá teszi az utazást. A rendszer képes “kiismerni” a vezető fékezési stílusát, és csak akkor lép működésbe, ha az átlagostól eltérő, nagyobb erejű lassítást érzékel.
 
 

Letölthető brosúrák: