CIVIC 4D

 

Határozott vonalaival és kifinomult íveivel egyszerre sportos és letisztult a Civic. A kortárs stílus az autó minden pontján megfigyelhető, az elegáns motorháztetőtől, a jellegzetes tetőn át, egészen a feltűnő, meredeken ívelő csomagtérajtóig.

Az olyan részletek mint például az új, fekete hűtőrács, a karosszéria színében pompázó ajtókilincsek, a nagy fényerejű, LED első lámpák és a sportos könnyűfém felnik*, még egyedibbé, sportosabbá és trendibbé varázsolják a formavilagot.
 
 


VÁLJON A TÖRTÉNET RÉSZESÉVÉ!

 
A Civic tágas, kimagasló minőségű, kényelmes utastere a puha tapintású anyagaival, a gondosan formázott, kiváló oldaltartású üléseivel és a széles, letisztult műszerfalával csábítja el utasait. Azt szerettük volna, hogy az autózás minden pillanatát élvezze, ezért magával ragadó, hangulatos környezetet hoztunk létre, s valódi, közvetlen kapcsolatot alakítottunk ki a vezető és az autó között. A Civicet nemcsak az átütő vezetési élmény és az ergonomikus, sportos vezetői üléspozíció teszi különlegessé, hanem a dupla fogaskerekes kormánymű, ami precíz visszajelzésekkel és irányítással segít az előrejutásban.
 
 
 


VALÓDI SEGÍTSÉG

 
A Civic utasterét úgy rendeztük be, hogy tiszta, egyszerű benyomást keltsen, s minden fontos információ, illetve felszerelés szem előtt, könnyedén elérhető helyen legyen. Számtalan olyan műszaki megoldást építettünk be, ami valódi segítséget jelent a közlekedésben, egyszersmind élvezetesebbé teszi az autózást. A kimagasló minőségérzethez a hétcolos érintőképernyővel társított Honda Connect, a kétzónás légkondícionáló és az elektromos rögzítőfék is hozzájárul, akárcsak az - első és hátsó sorban egyaránt - fűthető ülésgarnitúra*.

Ráadásként magát a kocsitestet is úgy formáztuk, hogy áttekinthető legyen a karosszéria és a lehető legnagyobb látómező álljon a vezető rendelkezésére, így a Civic beltere nemcsak csendes és nyugodt, hanem gyakorlati szempontból is eszményi.

 
 


HONDA CONNECT

 
A Civic kabinjában a hétcolos érintőképernyővel társított Honda Connect* szórakoztatóelektronikai és információs rendszer fogadja az utasokat, így mindig elérhetik családtagjaikat, barátaikat, kedvenc zenéiket s minden egyebet, ami fontos számukra az életben.

APPLE CARPLAY® ÉS ANDROID AUTO™
A Honda Connecthez egyszerűen csatlakoztathatók az **APPLE CARPLAY® ÉS ANDROID AUTO™ kapcsolatra képes telefonok, tehát a készüléken tárolt zenék lejátszására, üzenetküldésre, valamint hívások indítására és fogadására is lehetősége van a bent ülőknek.

MŰHOLDAS NAVIGÁCIÓS RENDSZER
Az integrált, műholdas Garmin navigációs rendszer segít megtalálni úti célját, és a valós idejű forgalmi információknak (TMC) köszönhetően mindig a leggyorsabb útvonalat választja.NAGY LÁTÓSZÖGŰ HÁTSÓ KAMERA
Ha a vezető hátrameneti fokozatba kapcsol, a középkonzolon elhelyezett hétcolos képernyő azonnal megjeleníti a tolatókamera képét. A rendszer további két üzemmódot is felkínál, egyiknél fentről figyelhetjük az autó mögött zajló eseményeket, a másik pedig nagy látószöggel segíti a manőverezést.

 

MULTIFUNKCIÓS KORMÁNYKERÉK
A leggyakrabban használt funkciók gombjait a könnyű elérhetőség végett közvetlenül a kormányon helyeztük el. Innen vezérelheti többek között a sebességrögzítőt, a hifit és a Bluetooth™-rendszert is.

VEZETÉK NÉLKÜLI TELEFONTÖLTÉS
Nem kell többet a kábelekkel vesződnie, az ultramodern töltőrendszer vezeték nélkül is ellátja árammal telefonját.


A START & STOP RENDSZER GOMBJA
Az intelligens biztonsági rendszer automatikusan nyitja, illetve zárja az autót, és a motor beindításához sem szükséges elővennie a slusszkulcsot.


 

RÖGZÍTŐFÉK
A hagyományos, mechanikus kézifék helyett elektronikus rögzítőféket építettünk be. Kioldásához elég finoman megnyomnia a gázpedált.

FŰTÖTT ÜLÉSEK
Úgy gondoljuk, hogy minden utasnak kijár a maximális kényelem, ezért nemcsak az első, hanem a hátsó* ülésekhez is elérhető az ülésfűtés.

ECON ÜZEMMÓDKAPCSOLÓ
Segít hatékonyan, takarékosan és környezetkímélően autózni.


 
 
 

A TELJESÍTMÉNYHEZ
SZÜKSÉGES ERŐ

 
A következő generációs erőforrásaink könnyebbek, hatékonyabbak és az Earth Dreams Technology ultramodern műszaki megoldásaira épülnek, bizosítva a tökéletes egyensúlyt a teljesítmény és gazdaságosság között.

A Civic 1.5 VTEC TURBO benzines motorja lenyűgöző, 182 lóerős teljesítményt és 240 Nm maximális nyomatékot nyújt. Válasszon a hatfokozatú manuális vagy a folyamatosan változó áttételű automatikus (CVT) erőátviteli egységek közül.

A Civic fejlesztésekor olyan autót szerettünk volna létrehozni, ami a menetkomfort, a sportosság és a kezelhetőség tökéletes egyensúlyát hozza el a vásárlók számára. Ennek érdekében teljesen átterveztük a futóművet, és független, többlengőkaros (Multi-Link) rendszerrel szereltük fel az autó hátulját, amellett, hogy a MacPherson szisztémájú első felfüggesztést is továbbfejlesztettük.

 
 


HONDA SENSING

 
Innovatív menetbiztonsági eszközök teljes sora segít elkerülni a baleseteket, illetve minimálisra csökkentik a sérülések kockázatát.

Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszer
Vizuális és hangjelekkel figyelmezteti a vezetőt, ha az autó irányjelzés nélkül hagyja el a forgalmi sávot.

Sávtartó Asszisztens
Automatikus kormánymozdulataival segít a sáv közepén tartani az autót, ezzel még pihentetőbbé és biztonságosabbá teszi a közlekedést autóúton és autópályán.

Intelligens Adaptív Sebességrögzítő
Ez a kiegészítő képes megjósolni, hogy a szomszédos sávban haladó autó bevág-e a Civic elé vagy sem, és ennek fényében szabályozza a sebességet. Emellett képes a megadott távolságból követni az elöl haladó autót, így a vezetőnek nem kell folyton korrigálnia a tempót.

Adaptív Sebességrögzítő Alacsonysebességű Követő Rendszerrel*
Az Adaptív Sebességrögzítő folyamatosan figyeli a Civic előtt haladó járműhöz viszonyított távolságot, s automatikusan gyorsít, illetve fékez, ha mértéke eltér az előre meghatározottól. Ha a rendszer úgy érzékeli, hogy az elöl haladó autó teljesen lefékez, a Civic önműködően lassít, sőt meg is áll, Önnek még csak hozzá sem kell érnie a fékpedálhoz. Amennyiben a követett autó ismét mozgásba lendül, a gázpedál érintésével a Civic is újra elindul, és tartja a követési távolságot.

Intelligens Sebességhatároló
A vezető által be- és kikapcsolható Intelligens Sebességhatároló az Adaptív Sebességrögzítő és a Közúti Jelzőtáblákat Felismerő Rendszer képességeit kihasználva mindig arra a sebességre állítja be az autót, amit a legutóbbi tábla jelzett.

Ütközés Erejét Mérséklő Fékrendszer
Ha veszélyhelyzet van kialakulóban a jármű előtt, a rendszer figyelmezteti a vezetőt, majd automatikusan lassít, hogy csökkentse a baleset kockázatát, illetve a sérülések mértékét.

Útpályaelhagyásra Figyelmeztető Rendszer
A szélvédőre erősített kamera folyamatosan figyeli az utat, s ha azt észleli, hogy az autó letér az útpályáról, az elektronikus szervokormány segítségével visszairányítja az útra. Bizonyos körülmények között arra is képes, hogy fékezéssel csökkentse a jármű sebességét.

Közúti Jelzőtáblákat Felismerő Rendszer
A rendszer automatikusan beazonosítja közúti jelzőtáblákat, és megjeleníti őket a központi kijelzőn. A képernyő egyszerre két táblát képes ábrázolni.

 
* Az Alacsonysebességű Követés csak az automatikus váltóval felszerelt modellváltozatokhoz elérhető.

FEJLETT
MENETBIZTONSÁG

 
Feltett szándékunk, hogy megóvjuk Önt és utasait, ezért a menetbiztonsági szempontok már a Civic tervezésének kezdeti fázisában érvényesültek.

Összetett légzsákgarnitúra, blokkolásgátló, elektronikus fékerőelosztó és menetstabilizáló - ezeket mind az alapfelszereltség részeként kínáljuk az autóhoz. Szintén rendkívül hasznos a Fékasszisztens, hiszen vészfékezésnél segít a vezetőnek, és a teljes fékerőt kihasználja a lassításhoz.

Mindennek tetejében a Civic rendszere kombinálja az intelligens kiegészítők működését is, beleértve a Közúti Jelzőtáblákat Felismerő Rendszert, a Hegymenet Elindulást Segítő Rendszert és a Holttérfigyelő Rendszert*.

Számtalanszor jelöltük ki, léptük át, majd romboltuk le a határokat, és soha nem hoztunk kompromisszumot, így járműveinkben mindig, mindenhol vakon megbízhat.
1: FEJLETT KOMPATIBILITÁSÚ KAROSSZÉRIASZERKEZET (ACE)
A Fejlett Kompatibilitású Karosszériaszerkezet különleges struktúrája felemészti az ütközésnél keletkező energiákat, illetve elvezeti azokat az utastér irányából, így minden utas biztonságban érezheti magát.

2: AGILIS VEZETÉST TÁMOGATÓ RENDSZER
Menet közben a rendszer folyamatosan figyeli a tapadást, s mindig úgy határozza meg a leadható maximális fék- és motorerőt, hogy ne csússzon meg az autó. Ezzel még könnyebbé és biztonságosabbá válik a Civic irányítása.

3: OSTORCSAPÁS JELLEGŰ NYAKSÉRÜLÉS KOCKÁZATÁT CSÖKKENTŐ ELSŐ FEJTÁMLÁK
Ütközés esetén a speciális fejtámlák és a hárompontos, vészhelyzetben automatikusan reteszelő biztonsági övek a sofőrt és az utasát is megóvják a (nyak)sérüléstől.

4: GUMINYOMÁS-ELLENŐRZŐ RENDSZER
A rendszer felügyeli az abroncsok állapotát, s ha defektet észlel, figyelmezteti a sofőrt.

 
 
 

Letölthető brosúrák: