CB1100EX

 

SZÍV, LÉLEK
ÉS INNOVÁCIÓ

 
Átrajzolt vonalaival a Honda CB1100EX még közelebb került a klasszikus stílushoz, úgy fest, mint a hetvenes évek legendás gyorsasági motorjai.

Selymes járású, 1140 köbcentis, DOHC-vezérlésű motorja a teljes fordulatszám-tartományban erős és nyomatékos, nem mellesleg minden helyzetben azonnal válaszol a gázadásokra. A levegő-olaj hűtéses, soros, négyhengeres hajtómű gázcseréjét áttervezett szívósor és kipufogórendszer teszi hatékonyabbá, és immáron nyomatékhatárolós tengelykapcsoló (köznyelven csúszókuplung) segít megőrizni a hátsó kerék tapadását a visszakapcsolások során.

A kényelmes testtartás és a biztos útfekvés érdekében a villaszöget 27 fokban, az utánfutást pedig 114 milliméterben határozták meg a fejlesztők, s 1490 milliméteres tengelytávval és 790 mm-es ülésmagassággal ruházták fel a modellt.

Hogy a CB1100EX precízen irányítható legyen, 41 milliméteres csúszószár-átmérőjű Showa Dual Bending Valve (SDBV) teleszkópok fogják közre az első kereket. A rendszer két-két szeleppel szabályozza a húzó- és nyomófokozati csillapítást, így még egyenletesebb, kifinomultabb a futómű működése. Az összhatást fénydiódás első és hátsó lámpák és új, 18 colos, rozsdamentes, acélküllős felnik teszik teljessé, minden idők egyik legszebb, legkiegyensúlyozottabb gépével megajándékozva a motorozás szerelmeseit.
 
 

Letölthető brosúrák: