Hírlevél

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy frissen értesülhessen legújabb híreinkről, eseményeinkről, promóciókról! Kérjük, válassza ki melyik témákra kíván feliratkozni!

Honda Premium Quality

Eredeti Honda pótalkatrészek

Honda CASCO

honda casco wide skyscraper

Honda CASCO

honda casco wide skyscraper

Home

Nagyot autózott Argentínában a ma 32 éves Michelisz Norbi


Michelisz Norbi a Q3-ba jutva a második futamon második helyről indulhatott, jól rajtolt, sokáig élen haladt, aztán kavicságy, 8. hely lett a vége.

162839 k1

Michelisz Norbi a második futamon győzni szeretett volna, ám nem ritka módon pechje volt, a kavicságyból a nyolcadik helyre futotta

Ígéretesen indult a 32. születésnapját ma ünneplő Michelisz Norbi számára a több mint egy hónapnyi nyári szünet után tartott Argentin Nagydíj, hiszen az időmérőn a második legjobbnak bizonyult, így az első futamon a kilencedik helyről a hatodikra tudott feljönni a leintésig. A második futamon López mellől, illetve mögül, a második rajtkockából indulhatott.

WTCC, Argentin Nagydíj − az 1. futam, végeredménye (a pontszerzők):

Tom Chilton, Citroën
Rob Huff, Honda
Yvan Muller, Citroën
Tiago Monteiro, Honda
José María López, Citroën
Michelisz Norbert, Honda
Tom Coronel, Chevrolet
Mehdi Bennani, Citroën
James Thompson, Lada
John Filippi, Chevrolet

"Az első sorból indulva a győzelem a cél, ami nem lesz könnyű, de a MAC3-on elért siker mutatja, hogy jó úton haladunk" − jelezte Michelisz Norbert a szombati kvalifikáció utáni sajtótájékoztatón. Az időmérős második helye igazán a fő futamon fialhatott, bár a nyitó futamon is előrelépett a kilencedikről a hatodik helyre. Ezúttal viszont a világbajnok José María López rajtolt előle, aki az első futamon motorcsere miatt a mezőny végéről indulva is ötödik lett, jó formában volt tehát.

162842 k1

Hiába volt az időmérőn a második legjobb a magyar versenyző, a López és Muller taktikája legyőzte

A rajtnál Michelisz Norbert nagyon szépen jött el, meg is előzte a világbajnokot, akire csapattársa, Yvan Muller is rátapadt hátulról. A legelejétől látszott, hogy Norbinak piszkosul nehéz dolga lesz az első hely megtartásával, mert a két Citroën óriási tempófölényben volt a Hondával szemben a hosszú egyenesekben.
Az első öt körben Norbi többször is bravúrosan verte vissza López támadását, miközben Yvan Muller nagy segítségére volt azzal, hogy folyamatosan nyomás alatt tartotta az argentint. A Citroënek így nem tudtak mit kezdeni vele, és ekkor jött López fülére a félreérthetetlen üzenet a csapatrádión: "Ne aggódj Yvan miatt." Muller ezután "leszállt" Lópezről, aki így nyugodtan támadhatta tovább a Hondát.

162841 k1

Michelisz Norbi továbbra is ötödik összetettben, lemaradása egyetlen pont a negyedik Bennanihoz mérten

A hetedik körben következett be a látszólag elkerülhetetlen: a két Citroën berobbant mögé, Muller külső ívről támadta, López pedig belülről bújt be mellé, végül mindketten elmentek. Két kanyarral később a francia autója megcsúszott, ezért a közvetlenül mögötte érkező Norbinak ki kellett futnia a sóderágyba, hogy elkerülje az ütközést − Muller az ötödik, Michelisz a nyolcadik helyre jött vissza.

WTCC, Argentin Nagydíj − az 2. futam, végeredménye (a pontszerzők):

José María López, Citroën
Tom Coronel, Chevrolet
Rob Huff, Honda
Tiago Monteiro, Honda
Yvan Muller, Citroën
Esteban Guerrieri, Chevrolet
Mehdi Bennani, Citroën
Michelisz Norbert, Honda
Tom Chilton, Citroën
John Filippi, Chevrolet

Rob Huff-fot és Tom Coronelt elképzelhető, hogy utólag megbüntetik, amiért kiugrottak a rajtnál. Ha így lesz, Norbi a nyolcadik helyről a hatodikra is előreléphet, de a kockás zászló nyolcadikként intette le Termasban.
Michelisz Norbert az időmérős második hellyel 4, a Nyitó futamos hatodik hellyel 8 (bár ezt még vizsgálják majd), a Fő futamon − jelen állás szerint − a nyolcadik hellyel 4 pontot szerzett, így összességében 16 ponttal gazdagodott Argentínában.

Az egyéni pontverseny állása (élcsoport)

López (argentin, Citroën C-Elysée) 284 pont
Monteiro (portugál, Honda Civic) 167
Muller (francia, Citroën C-Elysée) 160
Huff (angol, Honda) 158
Bennani (marokkói, Citroën C-Elysée) 144
Michelisz (magyar, Honda Civic) 143

Forrás: autonavigator.hu