Hírlevél

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy frissen értesülhessen legújabb híreinkről, eseményeinkről, promóciókról! Kérjük, válassza ki melyik témákra kíván feliratkozni!

Honda Premium Quality

Eredeti Honda pótalkatrészek

Honda CASCO

honda casco wide skyscraper

Honda CASCO

honda casco wide skyscraper

Home

Megvan a dobogó Moszkvában


Michelisz Norbert szállította a dobogót a Hondának Moszkvában, miután a Fő futamon a harmadik helyen végzett. Ficza Ferenc is óriásit ment!

Miután a Nyitó futamon Michelisz Norbert a boxutca-áthajtásos büntetése miatt csak egy pontot szerzett, a második moszkvai futamon azzal a céllal állt rajthoz az ötödik helyen, hogy teljesítse előzetes célját, tehát dobogóra álljon Oroszországban. Látva azt, hogy a Honda száraz és nedves körülmények között kifejezetten gyors volt a moszkvai körön, ugyanakkor erősen vizes aszfalton a Lada egyértelműen jobban működött, Norbi céljait tekintve nagy jelentőséggel bírt az időjárás, hiszen előtte három ladás is felsorakozott a rajtrácsra.

936463

A Fő futam rajtja előtt közvetlenül volt a moszkvai pályán kis napsütés, szél, sötét felhők, nedves aszfalt, tehát szinte minden, ami csak előfordulhat. Viszont ezek a körülmények nagyon hasonlítottak a Nyitó futam végéhez, amikor a Honda tudott lenni a leggyorsabb autó a pályán, tehát lehetett bizakodni. Bár a pálya valamivel szárazabb volt, mint az első futamon, ennek ellenére mindhárom Honda esőgumikon kezdte meg a felvezető kört.

A rajt után Michelisz Norbert megelőzte Thompsont, és még az első körben elment Hugo Valente mellett is, ám csak ideiglenesen jött fel a dobogóra, mert a francia visszaelőzte őt. Nem sokáig, hiszen Norbi az egyes kanyarban újra megelőzte Valentét, és ezúttal már meg is szilárdította vele szemben a harmadik helyét! Közben a többi Honda is jól kezdett: Monteiro a tizedikről a nyolcadik, Huff a tizenegyedikről az ötödik, a zengős Ficza Ferenc pedig a 12. helyre jött fel a negyedik körre.

Az egyre inkább száradó pályán a Hondák kezdtek még inkább lendületbe jönni. Norbi megkezdte a felzárkózást a második helyen autózó Gabriele Tarquinire, akin három kör alatt fél másodpercet hozott, miközben Huff Valentét megelőzve már a negyedik, Monteiro Lópezt lehagyva a hetedik helyen autózott. Az időeredmények alapján Michelisz így is kiemelkedett a hondások közül a verseny ezen szakaszában, a hetedik körben például kb. kilenc tizeddel volt gyorsabb Huffnál.

Tarquini a veszélyt megérezve egyre gyorsabb köröket futott, már nem neki kellett Norbi miatt aggódnia, hanem az élen haladó Catsburgnek őmiatta. Michelisz ebben a helyzetben látszólag elkezdett arra fókuszálni, hogy biztonságban megtartsa a harmadik helyét a leintésig, hiszen Tarquinihez képest hét másodpercre nőtt a lemaradása, Huff-fal szemben viszont több mint kilenc másodperc volt az előnye a 11. körre.

Monteiro még megelőzte Thompsont, Ficza Ferenc pedig megelőzte a négyszeres világbajnok Yvan Mullert, majd utána Bennani mellett is elment, így kilencedik lett! Sőt, a leggyorsabb kört is ő futotta meg. Norbi behozta a harmadik helyre a Hondát, így 17 pontot gyűjtött a hétvége során - eggyel kevesebbet mint Huff és Monteiro.