Hírlevél

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy frissen értesülhessen legújabb híreinkről, eseményeinkről, promóciókról! Kérjük, válassza ki melyik témákra kíván feliratkozni!

Honda Premium Quality

Eredeti Honda pótalkatrészek

Honda CASCO

honda casco wide skyscraper

Honda CASCO

honda casco wide skyscraper

Home

Durván néz ki a Honda új versenyautója


Manapság minden valamire való sportkocsiból készül GT3-as változat: az utólagos kiegyensúlyozás, a Balance of Performance minden autónak nagyjából egyenlő feltételeket biztosít, így hasonló esélyekkel indul mondjuk egy testes Bentley Continental GT3 és egy középmotoros, könnyű Ferrari vagy Lamborghini. Természetesen a Honda sportkocsijából, az NSX-ből is készül ilyen versenygép, igaz, Acura márkanéven, amelyből most új változatot mutattak be.

155241 NSX GT3 Evo to compete globally in 2019

A fotókon kívül nem hoztak nyilvánosságra sok sok konkrétumot: állítólag elsősorban aerodinamikai szempontból jelentős a fejlődés, de új a blokkolásgátló és a belső elektronika is. A fejlesztők számára állítólag a megfelelő dinamika elérése mellett az olcsóbb üzemeltethetőség volt a leglényegesebb szempont, ami érthető is: mivel az autók teljesítménykülönbségeit igyekeznek minimálisra csökkenteni a szabályok, ezen a téren lehet előnyhöz juttatni a csapatokat.

21149124 390c4e112ea9083b892336f8ba479d67 wm

A GT3 versenyautót egyébként félkészre építik a Honda ohiói gyárában, onnan küldik át az olasz JAS Motorsportnak, amely a Honda gyári versenyautó-építő cégének szerepét tölti be. Itt nyeri el a képen látható formáját. A nyers karbonkarosszéria és a mattfekete-narancs-fehér színkombináció persze nem végleges, az üzemeltető csapatok nyilván más fényezést használnak majd, de a szélesítésekkel, kopoltyúkkal és légbeömlőkkel tarkított forma így, nyersben is igazán látványos.

155240 NSX GT3 Evo to compete globally in 2019

Forrás: totalcar.hu