Hírlevél

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy frissen értesülhessen legújabb híreinkről, eseményeinkről, promóciókról! Kérjük, válassza ki melyik témákra kíván feliratkozni!

Honda Premium Quality

Eredeti Honda pótalkatrészek

A világ leggyorsabb fűnyírótraktorjával rótta a köröket Tiago Monteiro


- Sok különleges járművet vezettem már, de ez valami egészen elképesztő – nyilatkozta Tiago Monteiro, a Castrol Honda WTCC csapat pilótája, miután a legendás Spa-Francorchamps versenypályán kipróbálta a világ leggyorsabb fűnyírótraktorját.

 

Mean Mower Tiago Monteiro 01

 

Az egykori Formula 1-es menő a fokozatosság elvét követte, így először elrendezte a gyepet a lelátók körül, s csak ezt követően merészkedett fel a pályára az ezer köbcentis, 109 lóerős Honda kertigéppel. – Ehhez viszonyítva a Civic WTCC egy luxusautó, és irányítani is sokkal könnyebb – árulta el a portugál kormányzsonglőr, kiemelve, hogy a Guinness által is hitelesített, 187,6 km/órás sebességre képes szerkezet lélegzetelállítóan gyorsul, késlekedés nélkül reagál a kormánymozdulatokra és meglepően szórakoztató vezetni.

 

Mean Mower Tiago Monteiro 02

 

A Mean Mower névre keresztelt gyepszaggatót a Team Dynamics fejlesztette, ez a cég készíti fel a mákra autóit a Brit Túraautó-bajnokságra is. Az alapokat egy Honda HF2620 típuskódú fűnyírótraktor adta, amihez 4130-as chromoly-ból gyártottak merev és strapabíró, ugyanakkor rendkívül könnyű vázat. Mozgatásáról egy Honda VTR1000 blokkja gondoskodik, míg a kerekek és gumik egy versenyquadról származnak. Hála a különleges műszaki alapoknak, a mindössze 140 kilogramm súlyú Mean Mover végsebessége akár 209 km/óráig is feltornázható, s csupán négy másodpercre van szüksége, hogy elérje a 100 km/órás tempót. Mindehhez 96 Nm-es forgatónyomaték és közel 540 lóerő/tonna súly-lóerő arány társul, így természetesen a rugalmasságra sem lehet panasz.

 

Tekintse meg, miként hasít Tiago Monteiro és a Mean Mover:


 

Élje át Ön is a rekorddöntés pillanatait:


 

Forrás: www.honda.hu