Hírlevél

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy frissen értesülhessen legújabb híreinkről, eseményeinkről, promóciókról! Kérjük, válassza ki melyik témákra kíván feliratkozni!

9704 Civic TYPE R  button pdfkatalogusbutton pdfarlista
 

Elverte a Honda Civic a két nagy német riválist


Két németet is legyőzött a japánok új büszkesége, a Civic Type R

A Honda Civic Type R nürburgringi csúcsa után most, ha kicsivel is, de sikerült jobb időt futnia egy kisebb versenypályán az Audi RS3 és a BMW M3 ellen.

honda civic type r 2015 3 20150315 1130103324  

Mindig is nagy meccs volt a japán és német autók között, jól tudja ezt a brit Auto Express is. Össze is engedték a három vadállatot, hogy kiderüljön melyikük a jobb. Egy viszonylag rövid, 46-47 másodperc körüli versenypályán a japánok újdonsága diadalmaskodott. Az alábbi eredmény született:

Honda Civic Type R − 46,5 sec
BMW M3 − 46,7 sec
Audi RS3 − 47,0 sec

Jól látható, hogy csak minimális a különbség, 0,2 illetve 0,5 másodperc, ami egy eltérő "gumitaktikával" már könnyen borulhat. Sőt, ha a videót megnézzük, akkor jól látszik, hogy a BMW-vel többször is driftelve jön ki Steve Sutcliffe a kanyarokból, amivel könnyen ott lehet hagyni néhány tized másodpercet. Ettől függetlenül nyert most a Honda, egy nagyobb versenypályán valószínűleg jobban kijönne a két német erőfölénye. A tanulság pedig az, hogy nem mindig az a jobb, ami erősebb.

Forrás: autonavigator.hu