Hírlevél

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy frissen értesülhessen legújabb híreinkről, eseményeinkről, promóciókról! Kérjük, válassza ki melyik témákra kíván feliratkozni!

Honda Premium Quality

Eredeti Honda pótalkatrészek

Honda CASCO

honda casco wide skyscraper

Honda Autó hírek

Párizsban debütál az új Civic Type R Prototype


Párizsban debütál az új Civic Type R Prototype

 

  • A 2016-os Párizsi Autószalonon leplezik le az új Civic Type R-t
  • A prototípus széles, agresszív lökhárítókkal, megnövelt kerékjáratokkal és megdöbbentő hátsó szárnnyal érkezik
  • A karosszéria alumíniumhatású felülete egyedülálló megjelenést kölcsönöz a tanulmányautónak
  • A modell hivatalos bemutatójára 14 óra 30 perckor, a 3-as pavilonban, a Honda kiállítási területén kerül sor
  • A 2016-os Párizsi Autószalonon ünnepli világpremierjét az új Civic Type R prototípusa, ami lehetőséget biztosít a látogatók számára, hogy képet kapjanak a jövőre várható szériagyártású változat formavilágáról.

Alapjait az új ötajtós Civic adja, így a Type R Prototype is alacsony és széles, annyi különbséggel, hogy még izmosabb, erőteljesebb benyomást kelt, s aerodinamikai szempontból is hatékonyabb. A karosszéria további különlegessége, hogy felülete polírozott alumíniumra hasonlít, így mágnesként vonzza a tekinteteket, különösképp, hogy előre agresszív, karbonszálas koptatóval és piros díszcsíkkal kiegészített lökhárító került, amit hatalmas, gyémántráccsal fedett légbeömlők tesznek feltűnőbbé.

A Type R modellek jellegzetes, piros H-logója az autó orrán, az új levegőzőnyílás alatt kapott helyet. Ez nem az egyetlen új légbeömlő, a motorháztető közepére szintén került egy, hogy még hatékonyabb legyen a hűtés. A füstüvegek mögé bújtatott, LED-es fényszórók, valamint első és oldalsó irányjelzők még brutálisabbá teszik az összhatást, csak úgy, mint a küszöbszoknya, a 20 colos, piros részletekkel megspékelt, pianofekete könnyűfémfelni-garnitúra és a négy 245 milliméter széles, nagy teljesítményű abroncs. Utóbbiak tették szükségessé a nagyobb kerékjáratokat is, amelyekkel még vadabbá vált a modell kisugárzása.

Hátulról szemlélve a széles lökhárító, a karbonszálas diffúzor és a három kipufogó hívja fel a figyelmet a Civic Type R Prototype-ra. A kipufogóvégek nemcsak díszek, hanem valóban részt vesznek a motor gázcseréjében, és esztétikai szerepük is fontos, hiszen a középső cső átmérője kisebb, mint a két szélsőé, nem mellesleg metálpiros színben pompázik. Persze a hátsó traktus leginkább feltűnő eleme a légterelőszárny - ezzel válik teljessé a koncepció.

Az új Civic Type R-t egyazon program keretein belül fejlesztették a Honda mérnökei, mint az új Civic család többi tagját, a sorozatgyártású változat várhatóan a jövő év második felében jelenik meg a márkakereskedésekben. Gyártása a Honda Angliában üzemegységében (Honda of the UK Manufacturing, HUM), Swindonban zajlik majd, innen exportálják a nemzetközi piacokra, beleértve az Egyesült Államokat is. Érdekesség, hogy ez lesz az első Honda-emblémás Type R, amit hivatalosan forgalmaznak Észak-Amerikában.

A Civic Type R bemutatójára 14 óra 30 perckor, a Honda - 3-as pavilonban található - kiállítási területén kerül sor.

 

Honda_TypeR_2017