Hírlevél

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy frissen értesülhessen legújabb híreinkről, eseményeinkről, promóciókról! Kérjük, válassza ki melyik témákra kíván feliratkozni!

Honda Premium Quality

Eredeti Honda pótalkatrészek

Honda CASCO

honda casco wide skyscraper

Honda Autó hírek

Megérkezett Európába a hidrogénhajtású Honda


Megérkezett Európába a hidrogénhajtású Honda

Megérkeztek Európába a Honda legfejlettebb nulla emissziós járművének első példányai. A Clarity Fuel Cell a Honda stratégiájának fontos eleme, a márka fő törekvése ugyanis, hogy 2030-ban már modellválasztékának kétharmadát elektromos hajtású járművek alkossák. Az első hat példány Londonban és Koppenhágában áll szolgálatba.

100082 First Honda Clarity Fuel Cell Arrives in Europe

A Clarity Fuel Cell az első üzemanyagcellás autó, amelynek teljes hajtáslánca befért a hagyományos méretű motortérbe, és teljes értékű helyet kínál öt utas számára. Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynökségének (EPA) mérései alapján a típus akár 589 kilométert is megtehet egyetlen töltéssel, azaz jóval nagyobb hatótávolságra lehet büszke, mint a többi nulla emissziós jármű.

100083 First Honda Clarity Fuel Cell Arrives in Europe

A Clarity Fuel Cell a Honda stratégiájának szerves része, tudniillik a Honda egyik legfőbb törekvése, hogy 2030-ban már modellválasztékának kétharmadát alkossák elektromos hajtású járművek.

A hat Clarity Fuel Cellt a – Fuel Cell and Hydrogen Joint Undertaking (FCHJU) által is finanszírozott – HyFIVE (Hydrogen for Innovative Vehicles) program részeseként adták át a londoni és koppenhágai tulajdonosoknak.

100084 First Honda Clarity Fuel Cell Arrives in Europe

A HyFIVE révén az emberek megismerhetik ezt az új műszaki megoldást, egyszersmind a szükséges infrastruktúra is kiépülhet. Ha az előkészületekkel végeznek, öt gyártó 185 üzemanyagcellás járműve kezdheti meg a munkát Ausztriában, Dániában, Németországban, Olaszországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban.

forrás: autoblog.hu