Hírlevél

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy frissen értesülhessen legújabb híreinkről, eseményeinkről, promóciókról! Kérjük, válassza ki melyik témákra kíván feliratkozni!

Honda Premium Quality

Eredeti Honda pótalkatrészek

Honda CASCO

honda casco wide skyscraper

Honda Autó hírek

Leleplezték Michelisz 2016-os Hondáját


Még csak a média számára nyílt meg a 2016-os Genfi Autószalon, így a nagyközönség még nem, az újságírók viszont már személyesen is láthatták a Honda idei WTCC-s kocsiját.

A helyszínen tartózkodik a Totalcar stábja, tőlük kaptuk a képeket az idei Civicről, ők szúrták ki azt is, hogy a kocsi egyik oldalán véletlenül fordítva ragasztották fel a magyar zászlót Michelisz Norbert neve mellé.
A képek alapján egyelőre nem történt nagy változás a japán gyártó 2013 óta használt mintáin, de Michelisz elárulta Papp Tiboréknak, hogy a matricák még nem a véglegesek a kiállítási autón, így könnyen lehet akár a szerdán kezdődő vallelungai WTCC-teszten (a sorozat hivatalos honlapra ekkorra ígérte a végleges Honda-festést), vagy az áprilisi szezonnyitón kicsit más színekkel jelentkezik majd a Honda.

honda michelisz1 honda michelisz2 honda michelisz3

honda michelisz4 honda michelisz5

Michelisz Norbert sisakja viszont átalakult, ő pont a genfi szalonra utazva mutatta be az új színeket. Változott az utolsó gyári WTCC-s szezonra készülő Citroën festése, az eddigi fehér alap helyett markáns vörös lett a meghatározó szín a franciáknál, amit ezüst kísér.
A lényeg persze a kocsik belsejében lesz – a végleges erősorrend lehet, hogy még az olaszországi teszten sem derül ki, de Michelisz úgy látta a legutóbbi teszten, hogy eddig fél másodperccel gyorsabb a Citroën a Hondánál, tavaly viszont egy másodperc volt a különbség a két kocsi között ilyenkor. Ami a csapattársait illeti, Rob Huff kemény ellenfél lesz, hihetetlenül profi és Micheliszhez hasonló időket ment úgy, hogy csak idén kezdett ismerkedni a Hondával a korábbi világbajnok – tudta meg Totalcar.

Nevezés van, pilóta még nincs

Időközben az is biztossá vált, hogy a túraautó-világbajnokság idei szezonjára is beadta nevezését a Zengő Motorsport, a pilótáról viszont még nincs végleges döntés. „Egyelőre még folynak a tárgyalások a leendő pilótákkal, de a célunk továbbra sem változott. Szeretnénk visszamenni a startvonalhoz egy újabb fiatal magyar tehetséggel, és ismét felépíteni magunkat odáig, ahova Michelisz Norbival eljutottunk" – nyilatkozott a csapatfőnök Zengő Zoltán a WTCC Blognak.
A zengős ülésre esélyesek közül így kiesett a sokat emlegetett kétszeres kamionos Európa-bajnok Kiss Norbert, aki ezt hétfőn az Indexnek is megerősítette – így valószínű, hogy Nagy Dániel, ifj. Ficza Ferenc, vagy Tóth Norbert lehet a befutó a magyar csapatnál.

Forras: index.hu