Hírlevél

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy frissen értesülhessen legújabb híreinkről, eseményeinkről, promóciókról! Kérjük, válassza ki melyik témákra kíván feliratkozni!

Honda Premium Quality

Eredeti Honda pótalkatrészek

Honda CASCO

honda casco wide skyscraper

Honda Civic 2015 hírek

2015.10.30 - A Honda turbómotoros, új Civicet ígér két éven belül


A Honda belátta, hogy az emissziós verseny legegyszerűbb megoldása a turbósítás. Három- és négyhengeres, új motorral jön a következő Civic.

 

A japánok mindig kivárnak egy kicsit. A Nissan csak pár éve, a Toyota meg idén állt be a turbós sorba az átdolgozott Aurisszal. A Honda meg csak most készül beadni a derekát, hogy tömegmodelljein a környezetvédelmi normáktól megfojtott szívómotorokat turbósokra cserélje. Ez eddig rendben is lenne, de ellenpéldának ott a kicsi, független, autóit Hirosimában építő Mazda, ami Skyactiv benzineseivel többszörösen bebizonyította, hogy meg lehet oldani a feladatot feltöltés nélkül is. A Honda mégsem ezt az utat választotta, most hivatalosan is közzétette, hogy merre kívánja továbbfejleszteni a VTEC motorokat. Szokjuk meg az új nevet: VTEC Turbo. Ezt a jelölést kapják a 2017-re várható, teljesen új alapokon érkező következő generációs Honda Civic erőforrásai.

t1 t2

Szokjuk a feliratot és a gondolatot. Az új motort a semmiből fejlesztették, azaz tiszta lappal indultak. A Civic tizedik szériájának fejlesztésére 270 millió eurós költséggel kalkulál a Honda.
Az amerikai piacra szánt Civichez hasonlóan az európai változat is megkapja a cég új 1.5-ös, 175 lóerős turbómotorját, de lesz ennél érdekesebb is. Az eddig nem ismert háromhengeres egyliteres, ami feltöltéssel 128 lóerőt teljesít. A Honda Earth Dreams motorcsaládjába tartozó legújabb konstrukció ahol tud, takarékoskodni fog. Változó szelepvezérlés mellett kis tehetetlenségű, azaz gyorsan és könnyen felpörgő turbót kap, így a gázreakciója is jónak ígérkezik. A hozzá kapcsolt váltó alapból hatfokozatú lesz, ami a 200 Nm nyomatékkal kellemes vezethetőséget és a Honda szerint 99 g/km szén-dioxid kibocsátást is ad. A még nem is látott új Civic fogyasztása így csak 4,2 liter lenne. Bemutatóját 2017 elejére várhatjuk, de pontosabb információkat róla és az új motorjairól állítólag már jövőre fogunk tudni.

 forras: autonavigator.hu