Hírlevél

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy frissen értesülhessen legújabb híreinkről, eseményeinkről, promóciókról! Kérjük, válassza ki melyik témákra kíván feliratkozni!

Honda Premium Quality

Eredeti Honda pótalkatrészek

Honda CASCO

honda casco wide skyscraper

Honda Autó hírek

Az NSX felborítja a papírformát?


A számok makacs dolgok. Ugyanakkor azt is jól tudjuk, nem lehet velük mindent leírni. Az alábbi videóban egy Honda (vagyis a pontosság kedvéért Acura) NSX és egy Lamborghini Aventador feszül egymásnak. A gyorsulási verseny 1 perc 20 körül kezdődik, nézzék csak.


Most pedig szedjük össze, hogy mit is láttunk pontosan. Az NSX 582 lóerőt tud, csúcsnyomatéka 644 newtonméter. Mindezt egy kétturbós, 3,5 literes V6-os és három villanymotor kombinációja adja. Az Aventador 6,5 literes V12-ese ezzel szemben kerek 700 lóerőt ad le, nyomatékból 690 Nm-t kapunk. A Lambo a maga 1575 kilójával könnyebb is, mint az 1725 kilogrammos NSX.

A verseny aztán mégis a nehezebb és gyengébb NSX sikerét hozza. Lehet, hogy a villanymotoroknak köszönhetően azonnal rendelkezésre álló nyomaték (még ha nem is a teljes, kombinált 644 Nm) jelenti csupán a különbséget, mindenesetre a látottak elég meggyőzőek.

Egy-egy ilyen futamban a sofőr is sokat számít, de ha jól megfigyeljük, akkor a Lamborghini egy leheletnyivel talán még jobban is kapja el a rajtot, mint az NSX.

forrás: totalcar.hu