Hírlevél

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy frissen értesülhessen legújabb híreinkről, eseményeinkről, promóciókról! Kérjük, válassza ki melyik témákra kíván feliratkozni!

Honda Premium Quality

Eredeti Honda pótalkatrészek

Honda CASCO

honda casco wide skyscraper

Honda Autó hírek

Az űr-Civic harmadik élete - ilyen menő lehet az új Civic


Ősszel jön a kompakt Honda tizedik generációja, most Genfben pedig megmutatták, hogy nagyjából milyen lesz. A prototípus alapján egyedi.

71492 Civic Hatchback Prototype

LED-es lámpák, széles orr és férfiasan domborított motorháztető. Az új Civicen nem sok maradt a mostani bambaságából

A Honda Civic tizedik európai generációjáról már tudjuk, hogy most először háromhengeres és turbós benzinmotorokkal is lehet majd kapni és még az idén bemutatják a szériaváltozatát. A múlt hónapban még csak egy szkeccset mutattak a faráról, a Honda most viszont már a genfi showautó fotóit is közzétette. Az Accord nélkül középkategóriás híján maradó Honda számára kulcsfontosságú, hogy kompakt volumenmodellje igazán nagy durranás legyen. A 2011-es kilencedik generáció igazából a 2006-os nyolcas széria, az űr-Civic átdolgozása.

71517 Civic Hatchback Prototype

Rövid túlnyúlások, hosszú tengelytáv, emelkedő övvonal, lapos tető. A szokásos fogásokkal egész dögös lett kompakt családi autó létére

A stílusátalakítás nem sikerült a legjobban és közben elvesztette az autó azt az egyedi sportos karakterét, amiért régen szeretni lehetett. Ha minden jól megy, ez most változhat, mert a tízes Civic tanulmány nem csak karakteresebb, mint elődje, de egyben jóval sportosabb formájú is. A Genfben kiállított Civic meglepetése, hogy jóval nagyobb a 9. generációnál, amit le fog váltani. Három centit beletoldottak szélességben, viszont két centivel alacsonyabb lett − ettől jobb a kiállása. A legérdekesebb, hogy 13 centiméterrel hosszabb a most futó ötajtósnál, ami azért nagy különbség.

71487 Civic Hatchback Prototype  71488 Civic Hatchback Prototype  71490 Civic Hatchback Prototype

A legfrissebb Civic sem szakított elődei kialakításával, de végre sikerült szervesen átszabni az űr-Civictől örökölt hátsórészét. Semmi fura kitüremkedés nincs, helyette a ma menő C-betűt formázó lámpák vették át a dominanciát a faron. Megmaradt a jókora légterelő, de minden eddiginél erősebb a középre vitt dupla kipufogó. Nyilván a szériában épülő alapváltozatokon nem lesz ilyen, de azért jól néz ki. A beltérről nem tett közzé fotókat a Honda, de az Amerikában már árult szedán belsejét fogják az ötajtós európai modellbe is belefaragni. Az Európának szánt Civic ezután is Swindonban, az Egyesült Királyságban fog készülni. Az új modell forgalmazása jövő év elején kezdődhet, előbb persze még be kell mutassák ősszel, Párizsban.

 71489 Civic Hatchback Prototype  71491 Civic Hatchback Prototype  71515 Civic Hatchback Prototype  71516 Civic Hatchback Prototype  71517 Civic Hatchback Prototype

Forrás: autonavigator.hu