Hírlevél

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy frissen értesülhessen legújabb híreinkről, eseményeinkről, promóciókról! Kérjük, válassza ki melyik témákra kíván feliratkozni!

Honda Premium Quality

Eredeti Honda pótalkatrészek

Honda CASCO

honda casco wide skyscraper

Honda Motor hírek

2015.10.05 - A Honda formatervezői keményen odatették magukat


Az október végén induló Tokyo Motor Show-n lesznek láthatók a Honda legfrissebb tanulmányai - ráadásul a hétből három teljesen új fejlesztésű jármű, amik egyfajta technológiai-formatervezési erőfitogtatásként is megállják a helyüket.

Csak hogy könnyű legyen beszélni róla, a Light Weight Super Sports Conceptnek nevezett sportmotor elsősorban formai tanulmány, a Honda jövőbeli szupersport motorjainak a formatervét próbálgatják vele a közönségen. Bár a fekete szín nem kimondottan engedi látszódni a formai bravúrokat, egyértelmű, hogy az éles vonalak és a trükkösen hullámzó felületek határozzák majd meg a közeljövő sportmotorjait a Hondánál. Ezen felül érdekes a fényes és matt felületekkel játszó alnyomatos fényezés, amivel megmutatják az idomok alatti mechanikát. A Leight Weight Super Sports Concept vélhetően a CBR250 műszaki alapjait használja.

h2
Honda Neowing Honda NeowingGaléria: Tokyo Motor Show: Honda tanulmányok (24 kép)
Szintén csak tanulmány a Neowing is, ami egy Can-Am-szerű fordított trike, vagyis hátul egy, elöl két kerékkel készülő gonoszság. Bár a forma és a bonyolult futómű is elég lenne ahhoz, hogy felkapja rá a közönség a fejét, sokkal fontosabb ennél a hibrid hajtáslánc: egy 2/3-ad GL1800 Goldwing motort párosítottak össze egy villanymotorral - nem elképzelhetetlen, hogy előbb utóbb jönnek a hibrid Goldwingek.
h3

Az EV-Cub Concept a Honda Cub átütő sikerét próbálja megidézni - ahogyan a hatvanas években a Cub nyitotta meg széles körben a motorizációt világszerte, úgy adna választ az EV-Cub a modern mobilitás problémáira. Tehát egy olcsó, praktikus, jól használható elektromos járműnek ígérik, amivel letudható a napi városi közlekedés - a Honda mérnökei komolyan vették az egyszerű használhatóságra vonatkozó irányelveket, ezért az akkumulátor hagyományos, otthoni falidugóról is tölthető, nincs igénye annál nagyobb áramra. Ráadásul jól néz ki - világszerte hatalmas kultusza van a Cuboknak és a Super Cuboknak, az EV-Cub pedig nagyon hitelesen hozza a klasszikus formát.

h4

Ezeken felül kiállítják még a Super Cub Conceptet, amivel visszatérhetne a legendás típus, mégpedig hagyományos, négyütemű technikával. Láthatóak lesznek még a Grom50 Scrambler One és Scrambler Two tanulmányok, amik a nálunk MSX néven kapható vicces jármű ötvenes változatán alapulnak, és kizárólag megjelenésükben térnek el a szériaváltozattól. A név ne legyen megtévesztő, a sok piacon a 125-ös is Grom néven fut.

h5

Szintén formai trükk a belpiacos motoron alapuló CB400 Super Bold'Or Custom Concept, illetve az azonos optikai megoldásokat felvonultató, de két számmal nagyobb CB11000 Super Bold'Or Custom Concept.

h6

Ha még nem lenne elég a finoman kusztomizált retró gépekből: elkészítették a CB1100 café racer tanulmányát, a CB1100 Custom Conceptet is, sőt, még egy Concept CB nevű tanulmányt is bemutatnak, ami akár a következő generációs CB1100 is lehet.

h7

forrás: totalbike.hu