Hírlevél

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy frissen értesülhessen legújabb híreinkről, eseményeinkről, promóciókról! Kérjük, válassza ki melyik témákra kíván feliratkozni!

Honda Premium Quality

Eredeti Honda pótalkatrészek

Honda CASCO

honda casco wide skyscraper

Honda CASCO

honda casco wide skyscraper

Home

2015.12.01 - Michelisz Norbi privát világbajnok lett


WTCC: Michelisz harmadik az utolsó futamon, övé a privát bajnoki cím

Michelisz Norbert a harmadik helyen végzett a túraautó-világbajnokság (WTCC) utolsó futamán, Katarban. Megnyerte a Yokohama kupát.

Michelisz Norbi a WTCC utolsó futamán harmadik helyen, a privát pilóták Yokohama kupájában bajnokként, a teljes mezőnyben hatodik helyen végzett

148160 k1

A Zengő Motorsport színeiben versenyző Michelisz Norbert a WTCC utolsó futamán a harmadik helyen végzett, ezzel legnagyobb riválisát, a marokkói Mehdi Bennanit, meg persze az összes vetélytársát maga mögé utasítva megnyerte a privát versenyzők közötti Yokohama kupát. A gyári csapatok pilótáit is figyelembe véve a hatodik helyen fejezte be a WTCC-idényt, a világbajnoki címet az argentin José María López szerezte meg.

A Zengő Motorsport pilótája a szezonzáró, villanyfényes katari verseny 12 körös első futamában a hatodik helyről rajtolt, és bár úgy tűnt, előrébb tud kerülni (rövid ideig a negyedik helyen haladt), az első kanyarok után hátrébb csúszott, azután pedig a biztonságot szem előtt tartva autózott, és végül a hetedik helyen ért célba.

148158 k1

Az katari verseny második, 14 körös futamában az ötödik helyről indulhatott volna, de egyik riválisa nem tudott időben felállni a rajtrácsra, így a Honda Civicet (nem csak a versenypályán) hajtó magyar pilóta negyedikként vághatott neki az idei sorozat utolsó, egyben 24. versenyének. Az első kör végén baleset miatt bejött a biztonsági autó, és a verseny csak a hatodik körben indult újra. A francia John Filippi nem sokkal később az egyik kanyarban kicsúszott a pályáról, így Michelisz már a harmadik helyen haladt, végül ebben a pozícióban is ért célba.

148161 k1

A független csapatok pilótáinak különversenyében az élen állt, és csak arra kellett figyelnie, hogy közvetlen üldözője, Bennani ne kerüljön elé. A marokkói pilóta ötödikként fejezte be a versenyt, így Michelisz 2012 után másodszor végzett az élen a privát pilóták pontversenyében. Gratulálunk neki, ezt persze az ünneplő csapat is bőségesen megtette.

forras: autonavigator.hu