Hírlevél

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy frissen értesülhessen legújabb híreinkről, eseményeinkről, promóciókról! Kérjük, válassza ki melyik témákra kíván feliratkozni!

Honda Premium Quality

Eredeti Honda pótalkatrészek

CR-V 9 sebességes Aut

Honda CASCO

honda casco wide skyscraper

Honda CASCO

honda casco wide skyscraper

Home

2015.12.01 - Michelisz Norbi privát világbajnok lett


WTCC: Michelisz harmadik az utolsó futamon, övé a privát bajnoki cím

Michelisz Norbert a harmadik helyen végzett a túraautó-világbajnokság (WTCC) utolsó futamán, Katarban. Megnyerte a Yokohama kupát.

Michelisz Norbi a WTCC utolsó futamán harmadik helyen, a privát pilóták Yokohama kupájában bajnokként, a teljes mezőnyben hatodik helyen végzett

148160 k1

A Zengő Motorsport színeiben versenyző Michelisz Norbert a WTCC utolsó futamán a harmadik helyen végzett, ezzel legnagyobb riválisát, a marokkói Mehdi Bennanit, meg persze az összes vetélytársát maga mögé utasítva megnyerte a privát versenyzők közötti Yokohama kupát. A gyári csapatok pilótáit is figyelembe véve a hatodik helyen fejezte be a WTCC-idényt, a világbajnoki címet az argentin José María López szerezte meg.

A Zengő Motorsport pilótája a szezonzáró, villanyfényes katari verseny 12 körös első futamában a hatodik helyről rajtolt, és bár úgy tűnt, előrébb tud kerülni (rövid ideig a negyedik helyen haladt), az első kanyarok után hátrébb csúszott, azután pedig a biztonságot szem előtt tartva autózott, és végül a hetedik helyen ért célba.

148158 k1

Az katari verseny második, 14 körös futamában az ötödik helyről indulhatott volna, de egyik riválisa nem tudott időben felállni a rajtrácsra, így a Honda Civicet (nem csak a versenypályán) hajtó magyar pilóta negyedikként vághatott neki az idei sorozat utolsó, egyben 24. versenyének. Az első kör végén baleset miatt bejött a biztonsági autó, és a verseny csak a hatodik körben indult újra. A francia John Filippi nem sokkal később az egyik kanyarban kicsúszott a pályáról, így Michelisz már a harmadik helyen haladt, végül ebben a pozícióban is ért célba.

148161 k1

A független csapatok pilótáinak különversenyében az élen állt, és csak arra kellett figyelnie, hogy közvetlen üldözője, Bennani ne kerüljön elé. A marokkói pilóta ötödikként fejezte be a versenyt, így Michelisz 2012 után másodszor végzett az élen a privát pilóták pontversenyében. Gratulálunk neki, ezt persze az ünneplő csapat is bőségesen megtette.

forras: autonavigator.hu