Hírlevél

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy frissen értesülhessen legújabb híreinkről, eseményeinkről, promóciókról! Kérjük, válassza ki melyik témákra kíván feliratkozni!

Honda Premium Quality

Eredeti Honda pótalkatrészek

Honda CASCO

honda casco wide skyscraper

Honda CASCO

honda casco wide skyscraper

Home

2015.11.28.- Egy lépéssel közelebb Michelisz, hogy legjobb hondás legyen


Az elmúlt futamokhoz hasonlóan jól kezdte az első tesztet Katarban Michelisz Norbert, aki a világbajnok José María López mögött második lett, utána viszont folyamatosan csúszott egyre hátrébb a Honda, így az utolsó, második szabadedzésen már csak a 13. idővel lett legjobb hondás.

A japán csapatnál el is ismerték csütörtökön, hogy teljesen félrementek a beállításokkal, és hogy az időmérőre valami teljesen új, de még ki nem próbált beállítással kell előrukkolniuk, a jelek szerint pedig ez sikerült is. Az első harmadban Michelisz a hatodik időt autózta, így simán jutott tovább a második szakaszba, ahol nagyon sokáig az ötödik, itt is továbbjutást érő helyen állt, ám az utolsó pillanatban a ladás Nicky Catsburg felugrott a harmadik helyre, kiszorítva a szuperpole-ból a Zengő Motorsport magyar versenyzőjét, aki így a hatodik helyről kezdi majd az első, az ötödikről a második futamot.
Michelisz mögül a Citroën kínai versenyzője, Ma Csing-hua indul majd, de ennél fontosabb, hogy az összetettben Michelisz előtt 19 ponttal álló jelenlegi legjobb hondás Gabriele Tarquini csak a 14, míg a Michelisz mögött egy ponttal következő Tiago Monteiro a 11. helyről indul csak, így megnőttek az esélyei arra, hogy tavalyhoz hasonlóan idén is legyőzze a két gyári Honda-pilótát.
Előzetesen 19 százalék esélyt látott arra a magyar pilóta, hogy meg tudja szerezni majd az összetett ötödik helyét, és bár matematikai esélye még mindig van arra, hogy Mát is megelőzze, inkább arra fókuszál, hogy a legjobb hondás legyen.
Az időmérőt végül José María López nyerte, mögötte a privát citroënes Bennani, majd Sebastien Loeb, Hugo Valente és végül Catsburg következnek.
A futamok 19.30-kor és 20.40-kor kezdődnek majd, így a megszokottól eltérően már pénteken véget ér a verseny, és ezzel az idény is.