Hírlevél

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy frissen értesülhessen legújabb híreinkről, eseményeinkről, promóciókról! Kérjük, válassza ki melyik témákra kíván feliratkozni!

9704 Civic TYPE R  button pdfkatalogusbutton pdfarlista
 

Ha ilyen lesz, ütni fog. Honda Civic Type R koncepció


Első képen a Honda Civic Type R tanulmány

Jövőre utcán lesz a legújabb Civic Type R, a végleges autót még nem, de egy tanulmányt kiállít a Honda a márciusi 84. Genfi Autószalonon.

Sokkal agresszívabb külsőt kap, ami jobban elkülöníti majd a szériaváltozattól
honda civic type-r

A Civic Type R tanulmány orrát még nem, csak a farát mutatta meg a Honda. Vaskos szélesítések mögött jó széles nyomtávot lehet sejteni. A kiszélesített kerékívek hűtőrostélya lehet persze kamu is, de lehet, hogy tényleg szántak neki aerodinamikai funkciót a tervezők. A diffúzor és a négy kályhacsöves kipufogó már szinte kötelező, de a hondások azért mutatnak újat. A sima vasalódeszkánál jóval batmobilosabb hátsó szárny nagyon látványos, és a futurisztikus, nyilván LED-es lámpákkal erre még rá is tettek egy lapáttal.

Kerekei nem hasonlítanak az eddigi felnidizájnok egyikére sem, de egy showautótól elvárhatóan nagyok és jól mutatnak. A lényeg mégis az orrba épített kétliteres motor, ami nem a régi zseniális szívó. Ahelyett ebben a generációban már turbós lesz, így az ereje is nő; ahogy korábban megírtuk, 280-300 lóerő közötti teljesítmény várható. Az új változat merevebb karosszériát és szériában adott adaptív hátsó gátlókat fog kapni, hatfokozatú kézi váltója remélhetőleg ugyanolyan pontos és élvezhető lesz, mint a korábbi. Hogy az autó technikailag mennyire lesz közel a csak 1.6-os, de jóval erősebb WTCC változathoz, még nem tudni.

Hollósy Balázs

 

 Forrás: autonavigator.hu