Hírlevél

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy frissen értesülhessen legújabb híreinkről, eseményeinkről, promóciókról! Kérjük, válassza ki melyik témákra kíván feliratkozni!

Honda Premium Quality

Eredeti Honda pótalkatrészek

Honda CASCO

honda casco wide skyscraper

Civic Tourer Hírek

Megmutatták a Honda új versenygépét


A Honda már most is eredményes márkának számít a TCR-ben, de a Civic tavalyi modellváltása kapcsán még gyorsabbá válhat a versenyautójuk. A legnagyobb eltérés persze az új karosszéria, de nem ez az egyetlen: ha minden igaz, a 2018-as modell alatt a futómű is jobb lesz.

 

Ahogy a Honda korábbi, túraautó-kategóriába tartozó versenyautóit, az új Civic első versenyváltozatát is az olasz JAS Motorsport építette, a friss Type-R alapján. A végeredmény igazán látványos – ha lehet, az új karosszéria még agresszívebb a szélesítésektől, mint az előző – bár nem egyértelmű, hogy a cápaorr aerodinamikai szempontból nem visszalépés. A hajtáslánc aligha változik érdemben, mivel ezen a területen elég kötöttek a szabályok: a motor maximum kétliteres lehet, turbófeltöltéssel, 350 lóerő csúcsteljesítménnyel és 420 Nm csúcsnyomatékkal, ezt pedig már az idei TCR Civic is tudja. Előrelépést hozhatnak azonban az új kanyarstabilizátorok és a Civic új multilink rendszerű hátsó felfüggesztése.

A TCR-versenyautó elkészítése a JAS Motorsport egyszerűbbik feladata, hisz ezek az autók műszaki értelemben nagyon hasonlítanak az utcai modellekre. Ezért is van, hogy a versenyautók között kifejezetten olcsók, már 100 ezer euró környékén be lehet szerezni egy-egy gyári autót. Ám valószínű, hogy még a 2018-as szezon előtt bemutatják az új Civic WTCC változatát is, amelyen sokkal mélyrehatóbb változtatásokat végezhetnek el.

Forrás: totalcar.hu