Hírlevél

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy frissen értesülhessen legújabb híreinkről, eseményeinkről, promóciókról! Kérjük, válassza ki melyik témákra kíván feliratkozni!

Honda Premium Quality

Eredeti Honda pótalkatrészek

CR-V 9 sebességes Aut

Honda CASCO

honda casco wide skyscraper

Honda Autó hírek

Megérkezett Európába a hidrogénhajtású Honda


Megérkezett Európába a hidrogénhajtású Honda

Megérkeztek Európába a Honda legfejlettebb nulla emissziós járművének első példányai. A Clarity Fuel Cell a Honda stratégiájának fontos eleme, a márka fő törekvése ugyanis, hogy 2030-ban már modellválasztékának kétharmadát elektromos hajtású járművek alkossák. Az első hat példány Londonban és Koppenhágában áll szolgálatba.

100082 First Honda Clarity Fuel Cell Arrives in Europe

A Clarity Fuel Cell az első üzemanyagcellás autó, amelynek teljes hajtáslánca befért a hagyományos méretű motortérbe, és teljes értékű helyet kínál öt utas számára. Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynökségének (EPA) mérései alapján a típus akár 589 kilométert is megtehet egyetlen töltéssel, azaz jóval nagyobb hatótávolságra lehet büszke, mint a többi nulla emissziós jármű.

100083 First Honda Clarity Fuel Cell Arrives in Europe

A Clarity Fuel Cell a Honda stratégiájának szerves része, tudniillik a Honda egyik legfőbb törekvése, hogy 2030-ban már modellválasztékának kétharmadát alkossák elektromos hajtású járművek.

A hat Clarity Fuel Cellt a – Fuel Cell and Hydrogen Joint Undertaking (FCHJU) által is finanszírozott – HyFIVE (Hydrogen for Innovative Vehicles) program részeseként adták át a londoni és koppenhágai tulajdonosoknak.

100084 First Honda Clarity Fuel Cell Arrives in Europe

A HyFIVE révén az emberek megismerhetik ezt az új műszaki megoldást, egyszersmind a szükséges infrastruktúra is kiépülhet. Ha az előkészületekkel végeznek, öt gyártó 185 üzemanyagcellás járműve kezdheti meg a munkát Ausztriában, Dániában, Németországban, Olaszországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban.

forrás: autoblog.hu