Hírlevél

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy frissen értesülhessen legújabb híreinkről, eseményeinkről, promóciókról! Kérjük, válassza ki melyik témákra kíván feliratkozni!

Honda Premium Quality

Eredeti Honda pótalkatrészek

Honda CASCO

honda casco wide skyscraper

Honda Autó hírek

2016-02-04 - Egy crossover minden helyzetre - Honda BR-V


Itt a hétüléses Honda crossover, a BR-V

A Thaiföldi Autószalonon tartott bemutató után már kapható is a Honda BR-V a helyi piacon - tehát Thaiföldön.

honda-br-v-2

Hazánkig már eljutott a CR-V és a HR-V is, a Thaiföldieknek pedig jár egy 7 üléses, megfizethető szabadidő-autó is a Hondától, ami a BR-V nevet kapta. Ez a harmadik modell, amit Thaiföldön fejlesztettek, és Indiában kerül majd gyártósorra 2016 áprilisától. A Honda új, aktív és sportos jelzőkkel illetett crossovere egy 1,5 literes 4 hengeres i-VTEC motorral már most rendelhető. A 117 lóerős benzines egy új, fokozatmentes váltón keresztül hajt. Külön érdekesség, hogy a motor kompatibilis az E85 üzemanyaggal, szóval nem csak élvezhető lesz a VTEC erőforrásnak köszönhetően, hanem gazdaságos is. Ideális megoldás lehet a nagyobb családoknak, ahol az apuka szeret odalépni neki, ha épp nem a gyerekeket viszi kirándulni.

honda-br-v-1

A három üléssoros Honda crossoverhez 5 féle külső színt választhatunk, az alap biztonsági rendszereket alapáron is megkapja. Ilyen például az ABS, a kétoldali első légzsák, a visszagurulásgátlós menetstabilizáló és az elektronikus fékerő-elosztó. A tolatókamerát egy 6,1 colos érintőképernyőn figyelhetik majd a thaiföldiek, az információs és a szórakoztató rendszer is azon követhető, ráadásul kompatibilis Androiddal és iOS-szel is. A szokásos USB, AUX és Bluetooth csatlakozásokon kívül HDMI bemenet is helyet kapott.

Ezeken felül említésre méltó még a LED-es helyzetjelző és hátsó lámpa, a tetősín és a kulcs nélküli nyitás-indítás. Praktikusság szempontjából kiemelendő, hogy a harmadik sort 50:50 arányban tudjuk ledönteni, míg a másodikat 60:40 osztással. A BR-V árai is ismertek − az 5 üléses 21 000 dollár (átszámítva kb. 6 millió forint), a 7 üléses 22 900 dollár (átszámítva kb. 6,5 millió forint) − sajnálhatjuk, hogy itthon nem várható a megjelenése, mert ennyiért nálunk is sikeres lehetne.

Forrás: autonavigator.hu