Hírlevél

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy frissen értesülhessen legújabb híreinkről, eseményeinkről, promóciókról! Kérjük, válassza ki melyik témákra kíván feliratkozni!

Honda Premium Quality

Eredeti Honda pótalkatrészek

CR-V 9 sebességes Aut

Honda CASCO

honda casco wide skyscraper

Honda Autó hírek

Az NSX felborítja a papírformát?


A számok makacs dolgok. Ugyanakkor azt is jól tudjuk, nem lehet velük mindent leírni. Az alábbi videóban egy Honda (vagyis a pontosság kedvéért Acura) NSX és egy Lamborghini Aventador feszül egymásnak. A gyorsulási verseny 1 perc 20 körül kezdődik, nézzék csak.


Most pedig szedjük össze, hogy mit is láttunk pontosan. Az NSX 582 lóerőt tud, csúcsnyomatéka 644 newtonméter. Mindezt egy kétturbós, 3,5 literes V6-os és három villanymotor kombinációja adja. Az Aventador 6,5 literes V12-ese ezzel szemben kerek 700 lóerőt ad le, nyomatékból 690 Nm-t kapunk. A Lambo a maga 1575 kilójával könnyebb is, mint az 1725 kilogrammos NSX.

A verseny aztán mégis a nehezebb és gyengébb NSX sikerét hozza. Lehet, hogy a villanymotoroknak köszönhetően azonnal rendelkezésre álló nyomaték (még ha nem is a teljes, kombinált 644 Nm) jelenti csupán a különbséget, mindenesetre a látottak elég meggyőzőek.

Egy-egy ilyen futamban a sofőr is sokat számít, de ha jól megfigyeljük, akkor a Lamborghini egy leheletnyivel talán még jobban is kapja el a rajtot, mint az NSX.

forrás: totalcar.hu