Hírlevél

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy frissen értesülhessen legújabb híreinkről, eseményeinkről, promóciókról! Kérjük, válassza ki melyik témákra kíván feliratkozni!

Honda Premium Quality

Eredeti Honda pótalkatrészek

Honda CASCO

honda casco wide skyscraper

Honda Autó hírek

Külföldre kerültek az Amerikai Év Autója díjak


Úgy tűnik, az amerikai Év Autója zsűri épp az ellentéte a japánnak: míg a szigetországban a legritkább esetben kap díjat külföldi autó, addig Észak-Amerikában az idén már a hat jelölt közül is csak egy származott Detroitból, a többi japán és európai eredetű modell volt.

honda-civic

Így aztán nem is csoda, hogy két külföldi modell győzött, a friss Honda Civic – a tizedik generáció – nyert a személyautók, és a Volvo XC90 a terepjárók kategóriájában. Az persze erősen kérdéses, hogy mi számít manapság amerikai autónak, hisz a Civicet kifejezetten az észak-amerikai piac igényeire tervezték, és a kérdéses szedán változat itt is számíthat a legnagyobb érdeklődésre. Így ez nem is akkora meglepetés – annál nagyobb, hogy a Volvo XC90 lefőzte a Honda Pilotot és a Nissan Titan XD-t, pedig ez utóbbi két autó kifejezetten Észak-Amerikának készül, míg a svéd terepjáró nemzetközi modell.

volvo

Az Év Autója választás eredménye is azt mutatja, hogy Detroitban mindenképp érdemes volna rákapcsolni, hisz ma már csak a nagy pick-upok és terepjárók tartják a víz felett az amerikai autóipart, miközben a vásárlók továbbra is több japán és koreai autót vesznek, mint helyi gyártmányt.